Redactia.ro
Home » Știri » Incendiile din Australia. Trei persoane au fost puse sub acuzare

Incendiile din Australia. Trei persoane au fost puse sub acuzare

Incendiile din Australia. Trei persoane au fost puse sub acuzare

Trei persoane au fost puse sub acuzare în cazul incendiilor din Australia. Acestea sunt puse sub acuzare pentru că ar fi aprins focul în weekend în statul australian New South Wales, cel mai afectat incendiile de vegetație din Australia.

Incendiile din Australia. Trei persoane au fost puse sub acuzare

Statele din sudul şi estul Australiei se confruntă de câteva luni cu incendii de vegetaţie care au produs pagube grave. Autorităţile au declarat că o serie de incendii au fost pornite de piromani, unii dintre ei având doar 16 ani.

Focul a fost stins de membri ai Seriviciului rural de pompieri. Cel puțin 60 de case au fost distruse de flăcări sâmbătă în statul New South Wales.

Începând din luna noiembrie, poliţia din acest stat australian a pus sub acuzare 183 de persoane pentru 205 de infracţiuni legate de incendiile de vegetaţie, printre care 24 de oameni acuzaţi de pornirea intenţionată a unui incendiu de vegetaţie.

Ce pedepasă riscă cei trei autori

În Australia, o persoană care aprinde focul în timpul unei interdicții totale în spații deschise poate primi o pedepasă de până la un an de închisoare sau o amendă de 5.500 de dolari australieni.

Premierul australian Scott Morrison a anunțat că guvernul de la Canberra va aloca suplimentar 2 miliarde de dolari australieni în următorii doi ani pentru a contribui la eforturile de reconstrucție după incendiile devastatoare din ultima vreme.

De asemenea, Morrison a declarat că executivul australian va plăti oricât e necesar pentru reconstrucția post-incendii.

Așadar, 500 de milioane de dolari australieni vor fi alocați pentru anul fiscal care se încheie în iunie 2020. 1 miliard de dolari pentru 2020/2021 și alte 500 de milioane de dolari australieni pentru 2021/2022.

În ultimele luni în Australia, au ars peste 7 milioane de hectare de vegetație, statele cele mai afectate sunt New South Wales, Victoria și Queensland.

Citeste si:Înmormântarea generalului Soleimani. Liderul suprem al Iranului plânge peste sicriul comandantului

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: