Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții în curtea Spitalului Robănescu din Capitală. 110 copii și toate cadrele medicale au fost transferați de urgență la Marie Curie

Incendiu de proporții în curtea Spitalului Robănescu din Capitală. 110 copii și toate cadrele medicale au fost transferați de urgență la Marie Curie

Este mobilizare de forță în această noapte la Spitalul Robănescu din Capitală. Pompierii luptă din greu cu flăcările din curtea spitalului.

Mobilizare majoră de forțe în urma exploziei unui transformator, eveniment care a declanșat un incendiu puternic marți seara la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu. Situația de urgență a determinat intervenția promptă a pompierilor, care au încercat să limiteze extinderea flăcărilor la clădirea medicală.

Incendiu de proporții la Spitalul Robănescu

Incendiul, pornit de la două mașini aflate în apropiere, a amenințat securitatea celor 110 copii cu dizabilități internați în centrul respectiv. Cu eforturi susținute, pacienții au fost evacuați în siguranță, la fel și personalul medical care s-a aflat mereu alături de aceștia. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au anunțat situația, iar zeci de ambulanțe și echipe de salvatori au sosit la fața locului pentru a oferi sprijin și asistență.

Întreaga clădire a centrului a fost cuprinsă de flăcări violente, iar degajările de fum au inundat spitalul, creând o atmosferă tensionată și îngrijorătoare. În acest context, a fost luată decizia imediată de a evacua toți pacienții și personalul medical în vederea asigurării siguranței lor. Într-un demers de precauție și siguranță, copiii au fost transferați la Spitalul Marie Curie din Capitală, unde au primit asistență medicală și îngrijiri necesare.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (īn curtea Spitalului Robanescu).

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajari de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital.

Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie. Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.

Din fericire, nu au existat victime

Chiar dacă situația a fost una deosebit de gravă, vestea bună a venit din partea autorităților care au confirmat că nu au existat victime în urma acestui incident tragic. Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Ana Covașniuc, a transmis opiniei publice că incendiul a fost localizat, ceea ce a fost un pas important spre limitarea pagubelor.

În paralel, căutările au continuat pentru a verifica dacă există persoane rămase în clădirea afectată. Cu responsabilitate și dăruire, salvatorii și pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, depunând eforturi considerabile pentru a controla situația.

„S-au format echipe de salvare și căutare ale ISU București-Ilfov pentru a verifica dacă au mai rămas persoane în interiorul clădirii”, a transmis Ana Covașniuc, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: