Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții la Ploiești. Pompierii încearcă să stingă focul

Incendiu de proporții la Ploiești. Pompierii încearcă să stingă focul

Un incendiu de proporții a izbucnit la un centru comercial din Ploiești în dimineața zilei de 27 iunie 2024, la ora 09:21. Flăcările uriașe au cuprins rapid clădirea situată pe Aleea Chimiei, generând panică și necesitând intervenția masivă a echipelor de pompieri. În urma acestui incident, autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT pentru a informa populația din zonă și au instituit restricții de trafic pentru a facilita accesul autospecialelor de intervenție.

Măsurile de intervenție și eforturile pompierilor

Echipele de intervenție au acționat prompt, mobilizând un total de 28 de subofițeri și 6 ofițeri, care au utilizat 4 autospeciale de stingere, o autoscară, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Incendiul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, însă, din fericire, nu au fost raportate victime surprinse în interior. ISU Ploiești a precizat că intervenția este în curs, echipele lucrând neîncetat pentru lichidarea completă a flăcărilor.

În total, intervenim cu 4 autospeciale de stingere, o autoscară, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cu 28 de subofiţeri şi 6 ofiţeri. Incendiul este localizat şi se lucrează pentru lichidare”, a transmis ISU Ploiești.

Impactul asupra traficului și măsurile de siguranță

Pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a permite intervenția eficientă a pompierilor, traficul din zona afectată a fost restricționat. Poliția locală a intervenit pentru a redirecționa circulația, evitând astfel blocajele și facilitând accesul rapid al echipelor de salvare. În plus, mesajul RO-ALERT transmis populației a avut rolul de a avertiza locuitorii despre pericolul iminent și de a-i îndruma să evite zona respectivă.

Reacții și măsuri preventive ulterioare

Autoritățile locale și naționale au reacționat prompt la acest incident, subliniind importanța măsurilor de prevenire a incendiilor în spațiile comerciale și publice. ISU Prahova a anunțat că va demara o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului și pentru a identifica eventualele nereguli. Totodată, proprietarii clădirilor similare sunt sfătuiți să își revizuiască măsurile de siguranță și să efectueze verificări periodice pentru a preveni astfel de tragedii.

Pe lângă măsurile de intervenție, populația este încurajată să se familiarizeze cu procedurile de evacuare în caz de incendiu și să urmeze recomandările autorităților pentru a asigura propria siguranță. Incendiul din Ploiești servește ca un avertisment asupra riscurilor pe care le pot prezenta neglijențele în gestionarea spațiilor comerciale și importanța unei reacții rapide și coordonate în fața unor astfel de situații de urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: