Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu de proporții la spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Zeci de copii și părinți au fost evacuați, fiind activat Planul Roșu de intervenție FOTO 

Incendiu de proporții la spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara. Zeci de copii și părinți au fost evacuați, fiind activat Planul Roșu de intervenție FOTO 

GALERIE FOTO (4)

Noaptea trecută, la Timișoara s-a activat Planul Roșu de intervenție , în urma unui incendiu care a izbucnit la spitalul de copii Louis Ţurcanu. Zeci de copii, părinți, dar și personalul medical au fost evacuați de urgență. Iată detaliile!

Incendiu de proporții la spitalul de copii Louis Ţurcanu din Timişoara

Planul Roșu de intervenție a fost activat, în urma unui apel la 112 în care s-a raportat incendiul de la spitalul de copii Louis Ţurcanu, unde fumul a acaparat primul etaj al clădirii, puțin după miezul nopții. La fața locului au intervenit numeroși pompieri, dar și polițiști și jandarmi.

„În urma apelului primit pe S.N.U.A.U 112, din data de 18.09.2022, ora 00.40 am fost solicitați sa intervenim în Timisoara, str. Iosif Nemoianu, la degajare de fum produs la etajul nr. 1 si 2 din spitalul Louis Turcanu din Municipiul Timisoara. Au fost alertate următoarele forte și mijloace: 5 Autospeciale de stingere cu apă și spumă ASAS, 2 Autoscari S42, 2 ambulanțe SMURD B, 1 amulanta SMURD tip C, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de pompieri Timisoara, 2 ofiteri, 20 subofiteri. La sosirea echipajelor de pompieri, dupa efectuarea recunoașterii, s-a constatat că:

– există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 si 2,

– au fost evacuate 42 de copii și 41 de părinți;

– De la sosirea fortelor si mijloacelor la locul interventiei, incendiul nu s-a propagat

La nivelul ISU Timis s-a activat Planul ROSU DE INTERVENTIE si Grupa Operativa”, a transmis ISU, relatează observatornews.ro.

Potrivit autorităților, au fost evacuați de urgență, din spital, 42 de copii și 41 de adulți. Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale din Timișoara. În urma evenimentului tragic nu au fost persoane rănite.

Zeci de copii și părinți au fost evacuați

„Începând cu ora 2:20, a fost dezactivat Planul Roșu de intervenție.

Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:

– 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;

– 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;

– 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara;

– 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie”, au precizat, ulterior, reprezentanții ISU Timiș.

Din fericire, nu au fost persoane rănite în urma incidentului. Pompierii încearcă acum să afle care a fost cauza degajării de fum”, potrivit sursei citate. 

Incendiul ar fi fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice, se explică în urma expertizei ISU. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor speciale ale celor de la ISU.

 

 

Sursa foto: observatornews.ro

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: