Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu în campusul Regie de la Politehnică. Studenții au ieșit speriați din camere! Ce s-a întâmplat, de fapt

Incendiu în campusul Regie de la Politehnică. Studenții au ieșit speriați din camere! Ce s-a întâmplat, de fapt

Duminică dimineață, 22 septembrie, într-un cămin al Politehnicii București (UNSTPB), a avut loc un incendiu. Studenții care se aflau în incintă au reușit să se autoevacueze. Nu s-au înregistrat victime! 

Incendiu în campusul Regie

Incendiu în campusul Regie, care aparține Universității Politehnica București. Mai mulți studenți care se aflau în clădirea P22 au ieșit speriați din camere. Camera în care a avut loc incendiul nu ar fi fost locuită de studenți, fiind cazați câțiva doar în camere din apropiere, conform ISU-BIF.

Incendiul s-ar fi produs la etajul 3 al căminului P22. Incidentul nu a fost confirmat de pompieri. Pe de altă parte, Mara Maier, purtătoarea de cuvânt a Politehnicii București, a spus că, cel mai probabil, cauza focului a fost un aparat electrocasnic vechi folosit de studenți.

De la ce ar fi pornit

„Incendiul s-a produs într-o cameră a căminului P22 din Splaiul Independenței, pe o suprafață de 10 mp. Au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului și pentru a limita propagarea.

De asemenea, menționăm că fumul rezultat în urma arderii s-a propagat și la nivelul holului de acces către camere. Nu au fost persoane rănite, iar incendiul a fost localizat în aproximativ 10 minute. La caz au fost alertate cinci autospeciale de stingere, șase ambulanțe SMURD, o autoscară. În jurul orei 12, incendiul a fost stins”, a transmis purtătorul de cuvânt locotenent-colonel Daniel Vasile, scrie edupedu.ro. 

@ioanaalexandra57 #poli ♬ original sound – Ioana Alexandra

Campusul Regie, cel mai mare din România

Campusul Regie din București este una dintre cele mai mari zone de cămine studențești din România, situat pe malul Dâmboviței, în sectorul 6. Este administrat în principal de Universitatea Politehnica din București, dar găzduiește și studenți de la alte universități din capitală. Campusul include numeroase cămine, cantine, magazine, săli de fitness, și este un centru activ pentru studenți, cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă.

Căminele din Regie variază ca facilități, de la camere mai vechi, cu grupuri sanitare comune, până la camere modernizate cu baie proprie. În ultimii ani, au existat dezbateri legate de condițiile de securitate la incendiu, mai ales după câteva incidente care au evidențiat infrastructura învechită a unor clădiri​.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: