Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu într-o stațiune turistică din Egipt! Mai multe persoane au ajuns la spital

Incendiu într-o stațiune turistică din Egipt! Mai multe persoane au ajuns la spital

Incendiu într-o stațiune turistică din Egipt! Mai multe persoane au ajuns la spital

Au fost momente de panică în staţiunea El Gouna din Egipt! Cu o zi înainte să înceapă cel mai important festival de film din această ţară, un incendiu uriaş a cuprins locul unde urmează să se desfăşoare evenimentul.

Incendiu într-o stațiune turistică din Egipt! Mai multe persoane au ajuns la spital

În imaginile filmate de martori se vede cum o parte din construcţia care trebuia să găzduiască ceremonia de deschidere a fost cuprinsă de flăcări imense. Cel puţin 8 persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiilor cu fum. Pompierii mobilizaţi de urgenţă au reuşit să stingă focul într-o jumătate de oră.

Din primele investigaţii, se pare că incendiul ar fi izbucnit în urma unui scurtcircuit. După ce au inventariat pagubele, organizatorii au decis că festivalul de film va debuta în această seară, aşa cum era programat iniţial, potrivit stirileprotv.ro.

Până pe 22 octombrie, când îşi va închide porţile, vor fi prezentate 80 de filme, atât arabe, cât şi internaţionale.

Festivalul de Film din El Gouna va debuta joi, în pofida unui scurt incendiu

Fondatorul Festivalului de Film din staţiunea El Gouna a declarat miercuri că festivalul va debuta joi aşa cum era prevăzut, la scurt timp după ce un incendiu a fost stins în una dintre sălile de gală care găzduiesc acest eveniment cultural major din Egipt, informează AFP.

Cincisprezece persoane au fost spitalizate cu probleme respiratorii cauzate de fum, a precizat o sursă din cadrul Protecţiei Civile egiptene. După ce numeroşi internauţi au distribuit pe reţelele de socializare imagini care arătau o sală de recepţie cuprinsă de flăcări şi pereţi acoperiţi de funingine, Samih Sawiris, un magnat din industria imobiliară care a înfiinţat în 2017 acest festival, a publicat o înregistrare video prin care a dorit să îi liniştească pe spectatori şi pe invitaţi.

”Mâine seară, totul va fi pregătit. Un scurtcircuit a cauzat acest incendiu, dar totul este acum sub control”, a continuat miliardarul egiptean.

Ola al-Chafei, una dintre organizatoarele festivalului şi critic de film, a adăugat: „Toată lumea a fost şocată, dar acum totul e bine”.


Doar o parte a sălii care trebuia să găzduiască gala de deschidere a festivalului a fost distrusă de flăcări, au precizat organizatorii într-un comunicat. O anchetă a fost deschisă de autorităţi, precizează comunicatul.

Festivalul de Film din El Gouna va debuta joi şi se va încheia pe 22 octombrie, după prezentarea unui număr de 80 de filme arabe şi internaţionale. Cu ocazia ediţiilor sale precedente, acest festival a atras şi staruri hollywoodiene, precum Forest Whitaker şi Owen Wilson.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: