Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Planul Roșu activat, focul a izbucnit la Terapie Intensivă

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Planul Roșu activat, focul a izbucnit la Terapie Intensivă

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Focul a izbucnit la secția de terapie intensivă.

Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați vineri dimineață după ce în clădirea Spitalului de Boli infecțioase din Constanța a izbucnit un incendiu. Din clădirea spitalului iese fum gros în acest moment. Pacienții sunt evacuați de urgență, chiar și pe geamurile spitalului. La fața locului au ajuns primele autospeciale de stingere și ambulanțe.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Ultimele date despre victime

UPDATE 15:30 Managerul Spitalului de Boli Infectioase Constanta, Stela Halichidis, a menționat că spitalul avea toate avizele necesare funcționării și că defecțiunile semnalate de ISU fusese remediate. “Toate defectiunile au fost remediate, totul functiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a functionat, dar s-a intamplat un necaz. O sa vedem de la ce. (…) Toate actele sunt in regula, toate defectiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic in neregula.”, a precizat managerul spitalului. Întrebată de alte aspecte ce țineau de administrarea acestei unități sanitare, managerul spitalului a refuzat să ofere și alte detalii, motivând că se simte rău: „Imi e rau, ce vreti, sa mor aici?”, s-a adresat ea jurnalistilor.

UPDATE ora 14.10 Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat, de unde a apărut confuzia cu numărul persoanelor decedate în incendiul de la Constanţa. Cinci persoane au murit pe loc, iar două la spitalele unde au fost transferate. ”Nu este normal ca în 2021 să moară oameni în spital în urma unui incendiu”, a afirmat ministrul Lucian Bode.

UPDATE 13.50 Potrivit ultimelor informații, în urma tragediei de la Constanța, sunt 7 morți, nu 9, așa cum s-a vehiculat inițial.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: cauza incendiului

Update 12.40 Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa ar fi pornit de la o flacără a unui prelungitor care a făcut scurt-circuit, în secţia de Terapie Intensivă, potrivit unor informații pe surse.

Update 12.34 Rudele victimelor s-au adunat în fața spitalului. „Mama mea era la terapie intensivă, în stare gravă, dar de ce să moară așa? De ce să aibă o moarte așa groaznică?”, a declarat una dintre persoanele ajunse în fața unității de primiri urgențe, fiind vorba de un aparținător al uneia dintre victimele de la ATI.

UPDATE 12.32. Potrivit ultimelor informații, cauza incendiului ar putea fi suprasolicitarea instalației electrice.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: sunt victime!

UPDATE 12.30 Șeful ISU Constanța, Constantin Amarandei, a declarat că nouă din zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat și că au fost găsiți în pat.

UPDATE 12.20 Ministrul interimar Cseke Attilla a făcut noi declarații după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Întrebat dacă pacienții de la ATI nu au putut fi salvați din cauza dimensiunii paturilor din secție, care sunt mai mari decât ușile, oficialul nu a dat niciun răspuns clar în acest sens, ci doar a transmis condoleanțe famiililor îndoliate.

UPDATE 11.45: Este OFICIAL. Nouă morți în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, transmite IGSU.

UPDATE 11.15 Cseke Attilla, ministrul interimar de la Ministerul Sănătății, confirmă că sunt victime, însă fără să înainteze un număr precis al acestora.

UPDATE 11.10 „Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, ai fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție.

ISU Constanța va prezenta intr-o declaratie de presă situația actualizată”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: imaginile momentului

UPDATE 11.05 Noi imagini șocante din fața Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Salvatorii urcă în ambulanțe pacienții salvați din calea focului, pentru a-i transporta de urgență la alte spitale din județ și nu numai.

UPDATE 10.58 Surse din MAI transmit că sunt 9 morți în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

UPDATE 10.50 La fața locului, se ridică un spital mobil. În fața unității sanitare au fost aduse mai multe paturi de teraie intensivă și mașini de terapie intensivă, care sunt construite special pentru astfel de situații.

UPDATE 10.48 În acest moment, ar exista opt morți după incendiul de la Spitalul din Constanța, din surse MAI, potrivit Digi 24.

UPDATE 10.40 Au apărut imagini în care se vede cum salvatorii efectuează o resuscitare în curtea spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Viața uneia dintre victime atârnă de un fir de ață.

 

UPDATE 10.30 Potrivit unor surse MAI, există victime, mai exact patru morți în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Nu este clar în acest moment dacă este vorba de medici sau pacienți.

 

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Planul Roșu activat

Din primele informatii, au fost activate planurile roșu și alb de intervenție. Acțiunea este în desfășurare. Pacienții sunt scoși pe geam pentru a fi salvați din calea focului.

La nivelul spitalului a fost activat planul alb, care înseamnă evacuarea UPU și a secției ATI, respectiv a personalului medical și a pacienților, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Primele imagini

Au apărut primele imagini cu intervenția după Incendiul la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat că nu sunt victime sau răniți, la acest moment.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini