Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, în noaptea de Crăciun. Un pacient a murit

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, în noaptea de Crăciun. Un pacient a murit

GALERIE FOTO (4)

Un incendiu devastator a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, cu degajări mari de fum pe hol, a anunțat ISU Iași. Un pacient în vârstă de 33 de ani a murit. 

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, în noaptea de Crăciun

Un incendiu a avut loc la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, potrivit DSU Iași. Două autospeciale de stingere și echipajul de la terapie intensivă cu un medic au intervenit la fața locului. Incendiul a avut loc chiar în noaptea de Crăciun și a fost anunțat la ora 03.05.

18 pacienți care nu prezentau la acel moment afecțiuni medicale au fost evacuați din pavilionul 1 bărbați. Mai mult, un pacient în vârstă de 33 de ani, semiinconștient, prezenta arsuri și simptome de intoxicație cu fum și gaze toxice, asta după ce o saltea de pat a ars. După ce au fost efectuate manevrele de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat, la ora 06.00. Incendiul a fost lichidat la ora 04.00.

„Au fost evacuaţi 18 pacienţi care nu prezentau afecţiuni medicale iar a 19-a persoană, bărbat, 33 de ani, era semiconştientă, prezenta arsuri şi simptome de intoxicaţie cu fum şi gaze toxice. A ars o saltea de pat. După efectuarea manevrelor de resuscitare, victima a fost declarată decedată la ora 6,00″, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Potrivit sursei citate, cea mai probabilă cauză a producerii incendiului a fost fumatul.

Ce a declarat managerul Spitalului Socola Iași

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iași, Bogdan Șaramet, a declarat pentru Ziarul de Iași că bărbatul în vârstă de 33 de ani care a decedat, se afla la prima internare și nu avusese antecedente până la acel moment, ci fusese adus în urma unui episod tragic.

Este la prima internare persoana respectivă, nu mai fusese internată la Socola, toți ceilalți pacienți sunt în perfectă siguranță. A fost adus de poliție, care face obligatoriu o percheziție la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj și apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziție, ne uităm după urme de agresiune pe corp și rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primește pijamale și este trimis în zona tampon”, a explicat Bogdan Șaramet.

Managerul spitalului a mai adăugat că nu își explică de unde ar fi put face rost pacientul de țigări, pentru a fi validată ipoteza ISU Iași potrivit căreia focul ar fi pornit în urma unui incendiu.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: