Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu puternic în Australia, în urma căruia au ars peste 70 de locuințe. Șase pompieri au fost grav răniți

Incendiu puternic în Australia, în urma căruia au ars peste 70 de locuințe. Șase pompieri au fost grav răniți

Un incendiu devastator de vegetație a avut loc în Australia, într-o zonă care se afla în lockdown. Șase pompieri au fost grav răniți în încercarea de a stinge focul. 

 

Incendiu puternic în Australia

Mai mult de 70 de locuințe au fost distruse și au ars în timpul incendiului de vegetație din Australia. Focul a izbucnit în unul dintre cele mai mari orașe din Australia, Perth. Focul a mistuita proape 9.000 de hectare de teren, informează BBC.

71 de locuințe au ars până în acest moment, iar șase pompieri care s-au luptat cu flăcările au suferit răni grave. Autoritățile locale i-au sfătuir pe rezidenți să ignore restricțiile impuse din cauza unui singur caz de coronavirus și să se adăpostească, având în vedere că riscul de infectare cu virusul SARS-COV-2 este unul mic.

„Cel mai important lucru este apărarea vieții. Așa că, dacă ești carantinat și se cere evacuarea, pur și simplu ar trebui să te evacuezi”, a explicat comisarul de pompieri Darren Klemm.

Un alt incendiu mistuitor a avut loc în Wooroloo, la 30 km de Perth. Vânturile puternice au stat atunci în calea stingerii flăcărilor. Mai mult, meteorologii au anunțat vânturi de peste 75 km/h, lucru care ar putea alimenta și mai mult flăcările.

 

Lockdown în urma unui singur caz de coronavirus

 

Autoritățile din Perth au ordonat cinci cile de lockdown după ce un agent de securitate de la un hotel în care se carantinau persoane sosite din străinătate a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Guvernul sattului Australia de Vest a anunțat că 66 de oameni sunt considerați ca fiind contacți, însă niciunul dintre aceștia nua  fost infectat.

„În total 13 contacți apropiați au fost testați negativ și 11 contacți de mare risc au fost mutați în carantină la hotel, ca o măsură suplimentară de precauție”, a declarat premierul statului, Mark McGowan, citat de Reuters.

Mai mult, Australia a reușit să împiedice răspândirea pe scară alrgă a virusului, limitând infectările cu virusul SARS-COV-2 la aproximativ 29.000. În ultimul an, 909 cetățeni australieni au fost răpuși de coronavirus, o cifră relativ mică raportat la populația de circa 26 de milioane de locuitori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: