Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu puternic într-un lac de grâu din Timiș. Ard hectare întregi din cauza caniculei

Incendiu puternic într-un lac de grâu din Timiș. Ard hectare întregi din cauza caniculei

GALERIE FOTO (4) Incendiu puternic într-un lac de grâu din Timiș.

Incendiu puternic într-un lac de grâu din Timiș. Un incendiu devastatori a pornit într-un lan de grâu în Timiș, marți după amiază. Din cauza caniculei, flăcările au cuprins un câmp între Gătaia, Butin și Semlac. Autoritățile și localnicii se luptă și la această oră cu flăcările.

Incendiu puternic într-un lac de grâu din Timiș. Ard hectare întregi din cauza caniculei

Un incendiu puternic a izbucnit, marți după amiază, într-un lan de grâu din Timiș. Flăcările au cuprins un câmp între Gătaia, Butin și Semlac si se extind cu usurință, în ciuda faptului că localnicii și autoritățile încearcă din răsputeri să le oprească. Pompierii din Deta au intervenit de urgență pentru a oprit vâlvătaia și a limita pagubele, potrivit opiniatimișoarei.ro.Din primele informatii, se pare că focul a fost pus intentionat de un individ care și-a dorit să îi scoată pe pompieri la muncă, fiind de părere că aceștia stau prea mult degeaba. Bărbatul a fost deja reținut de poliție și a recunoscut fapta.

În imaginile filmate de martori, se poate vedea că flăcările sunt foarte mari și se extind rapid, iar coloana de fum se poate vedea de la kilometri depărtare. În ultimele zele, temperaturile s-au apropiat de 40 de grade Celsius, motiv pentru care s-au înregistrat multe incendii de vegetație pe câmpurile din Timiș. Au ars fie cereale încă nerecoltate, fie resturi rămase pe câmp după treierat.

Autostrada Timișoara- Lugoj, învăluită în fum

Luni, 4 iulie, s-a dat alarma după ce un incendiu puternic a izbucnit pe un câmp din Timiș, în apropiere de Ianova. Flăcările uriașe au cuprins vegetația uscată și resturi rezultate în urma treieratului. Coloana de fum ce s-a ridicat deasupra câmpului este vizibilă de la zeci de kilometri depărtare. Fumul dens a fost purtat de vânt și a învăluit Autostrada Vestului, între Timișoara și Lugoj, punând în pericol traficul rutier. Pompierii au intervenit de urgență în zonă și au reușit să oprească vâlvătaia, impreună cu voluntarii din comunele invecinate. Artistul Culiță Sterp s-a aflat și el în trafic și a surprins coloana de fum de deasupra autostrăzii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: