Redactia.ro
Home » Știri » Incendiu puternic la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

Incendiu puternic la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

GALERIE FOTO (3) Incendiu Spitalul Judetean Piatra Neamt

Incendiu puternic la secția Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț. În urma acestuia au decedat zece pacienți care erau infectați cu coronavirus și erau intubați, iar alte șapte persoane, între care un medic au suferit arsuri, se află în stare gravă. Ministrul Sănătății s-a deplasat de urgență la Piatea Neamț.

Incendiu puternic la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

UPDATE În urma evenimentului tragic de la Secţia ATI, a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, și Patriarhul Daniel a transmis, sâmbătă seară, într-un comunicat condoleanțe familiilor și apropiaților celor decedați, dar și personalului medical care a încercat să salveze viața victimelor.

”Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns  în stare critică.
În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.
Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, a transmis Patriarhul Daniel printr-un comunicat.

UPDATE  În urma incendiului extrem de grav, Preşedintele Klaus Iohannis se declară “profund îndurerat” de decesul pacienţilor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Totodată, a transmis și condoleanțe familiilor îndoliate.

“Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoşire grabnica victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis, sâmbătă seara, pe Facebook.

UPDATE Potrivit managerului spitalului, doi medici și două asistente au fost răniți în urma incendiului puternic, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. ISU Neamț a anunțat că 7 persoane se află în stare critică, acestea urmând să fie transportate la spitalul județean Iași.

Resurse medicale implicate: ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic. ISU IS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic. ISU BC  – 1 Autospecială pentru transport victime multiple. ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple. SAJ Neamţ – 9 Ambulanţe tip B. Pentru transportul pacienţilor, mijloacele de la ISU BC şi ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Judeţean Iaşi.”, precizează ISU Neamţ.

Un incendiu devastatator s-a produs sâmbătă seara la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. În urma acestuia, zece pacienți infectați cu coronavirus și intubați au murit, iar alte șapte persoane, între care și un medic care a suferit arsuri, se află în stare gravă. Pompierii au ajuns la fața locului imediat cu cinci autospeciale de stingere și o autoscară, iar pentru identificare victimelor au intervenit echipe de căutare salvare. Flăcările au cuprins cel de-al doilea etaj al spitatulului. Conform Digi24, în secția de Terapie Intensivă se aflau 16 pacienți. Autoritățile au activat în scurt timp Planul Roșu de intervenie, iar o celulă de criză a fost produsă la nivelul Ministerului de Interne. Conducerea Spitalului Județean a dat un comunicat de presă prin care explica după izbucnirea incendiului starea victimelor.„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

Incendiu
Sursa foto:Mediafax
Incendiu
Sursa foto: Mediafax

Un medic se află în stare gravă

Șefa UPU a declarat că medicul de gardă care a suferit arsuri grave, precum și ceilalți pacienți din ATI au fost preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Se pare că incendiul a pornit într-un singur salon, după care s-a extins pe tot etajul. Conform martorilor, a avut loc o explozie, și se pare că ar fi avut loc un scurtcircuit.

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru merge la Piatra Neamț pentru a coordona ancheta privind tragedia produsa de la Spitalul Județean, unde 10 persoane au murit. Potrivit acestuia, medicul de gardă a încercat să-i salveze pe pacienți, acesta riscându-și viața. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitlaul Județean din Iași, având arsuri de gradul IV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: