Redactia.ro
Home » Știri » Încep contrele pe tema moțiunii de cenzură! PSD sare din nou la gâtul lui Orban

Încep contrele pe tema moțiunii de cenzură! PSD sare din nou la gâtul lui Orban

moțiunea de cenzură

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Parlament, după cititrea moțiunii de cenzură, că a luat decizia să conteste la Curtea Constituțională un conflict între Guvern și Parlament în ceea ce privește depunerea moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern. În ce hal a ajuns PSD să facă ce nu s-a făcut în 30 de ani, să depună moțiune în vacanța parlamentară.

Din punctul nostru de vedere acest lucru trebuie clarificat. Litera Constituției duce la o concluzie clară. Moțiunile nu pot fi depuse în vacanță parlamentară”, a declarat premierul, joi, după citirea moțiunii de cenzură în Parlament.

Ludovic Orban a precizat că sesizarea va fi finalizată astăzi și va fi depusă „fie astăzi, fie mâine”. De asmenea, premierul le-a cerut celor din PSD să oprească procedura și să nu voteze moțiunea de cenzură până se pronunță Curtea.

PSD a ieșit la atac

Imediat după anunțul făcut, PSD a avut o primă reacție. Atacul la Curtea Constituţională referitor la moţiunea de cenzură este „doar un tertip” ca guvernul „să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”, consideră Partidul Social Democrat, într-o postare pe Facebook.

„România are nevoie de soluţii clare şi eficiente, nu de oameni care sunt cu gândul doar la furat şi la distrus! După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o criză profundă: sanitară, economică şi socială.

Au folosit starea de urgenţă pentru a da tunuri din banii românilor, au abuzat de putere pentru a-şi pune pilele şi rudele în funcţii, au încălcat legi după legi pentru a aduce bunăstare pentru firmele de casă şi austeritate pentru toţi ceilalţi”, susţine PSD pe pagina de Facebook.

Social-democraţii reafirmă că Guvernul trebuie să plece. „Au provocat haos şi dezastru. Trebuie să plece! Atacul la CCR este doar un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria! De ce le e frică nu vor scăpa!”, a adăugat PSD.

Moțiunea de cenzură a fost citită de PSD în Parlament, joi, dar încă nu a fost stabilită o zi în care să fie dezbătută și votată. Astfel, vineri va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD, în care aceste ultime informații legate de moțiunea de cenzură vor fi stabilite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: