Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, reacție vehementă după citirea moțiunii de cenzură: „E o minciună cap-coadă”

Ludovic Orban, reacție vehementă după citirea moțiunii de cenzură: „E o minciună cap-coadă”

Ludovic Orban motiune de cenzura

Astăzi, după citirea moțiunii de cenzură depusă de social-democrați împotriva guvernului Orban, premierul țării a avut o reacție vehementă. Ludovic Orban a blamat decizia social-democraților de a depune o astfel de moțiuni, declarând că e o „sfidare la adresa intereselor României” în contextul pandemiei.

Ludovic Orban, reacție vehementă după moțiunea depusă de către social-democrați

Premierul Ludovic Orban s-a arătat foarte supărat după citirea moțiunii de cenzură în Parlament și a anunțat că va lua măsurile legale ce se impun pentru a contracara moțiunea depusă de Partidul Social Democrat. Astfel, prim-ministrul a spus că va fi depusă o sesizare la CCR pentru că nu e constituțională această moțiune de cenzură, fie în cursul zilei de joi sau vineri.

Mai mult, premierul i-a acuzat pe cei de la PSD că au decis să depună moțiunea în aceste momente de criză sanitară și socială, când cazurile de coronavirus fac ravagii, iar școala abia urmează să începe.

„Nu le e rușine baronilor PSD să scrie asemenea minciuni într-o moțiune de cenzură? Este o minciună gogonată de la cap la coadă. O moțiune de cenzură în situația în care se află România este o iresponsabilitate. Când ne luptăm cu pandemia, cu criză economică, când trebuie să pregătim planul școlar, când trebuie să negociem cu Uniunea Europeană bugetul pentru România, cum să lași România fără Guvern?”, a mai adăugat Orban.

Ludovic Orban a numit acest demers al PSD drept o „pseudo-moțiune”, iar cuvintele pe care le-a avut de spus la adresa celor din opoziție a fost foarte dure. Prim-ministrul i-a acuzat pe cei din PSD că mint.

 „Dați-mi voie să spun câteva cuvinte despre această pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură, în 30 de ani. Deci aici sunt niște minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a spus premierul României.

De altfel, premierul României a ținut că clarifice punct cu punct lucrurile de care guvernul său este acuzat, așa că el a vorbit despre salariul net, după ce în textul moțiunii se arăta că acesta a scăzut de când este la putere.

„Minciuna gogonată privitoare la salariul net, că a scăzut salariul net. Depinde cum compari. Dacă compari mere cu pere, niciodată nu se face comparație o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, în toți anii, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu mediu net, pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri șamd. Calculul se face lună la lună. Luna iunie a anului 2020 raportat la luna iunie a anului 2019.

Premierul României, afirmații grave după citirea în Parlament a moțiunii

Dacă facem această comparație – și este foarte important pentru oameni să știe – în România, salariul mediu net în iunie 2020 este de 3.298 de lei, iar în iunie 2019, când era la putere PSD, în creștere economică, fără pandemie, fără criză economică, an în care practic a fost o conjunctură economică extrem de favorabilă, salariul mediu net în iunie 2019 era 3.142, adică noi am crescut, Guvernul PNL a crescut cu 5%, cu 156 de lei salariul mediu net, iar ei vorbesc de scăderea salariului mediu net”, a explicat premierul.

În consecință, premierul a declarat că PNL va apela la Curtea Constituțională pentru a rezolva situația constituționalității acestei moțiuni de cenzură.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament privitor la depunerea acestei moțiuni de cenzură. Este fără precedent, în 30 de ani, și aici gândiți-vă în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD, să ajungă să facă ce nu s-a făcut în 30 de ani. Să depui moțiune de cenzură în vacanța parlamentară”, a mai spus Orban.

Moțiunea de cenzură a fost citită de PSD în Parlament, joi, dar încă nu a fost stabilită o zi în care să fie dezbătută și votată. Astfel, vineri va avea loc o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD, în care aceste ultime informații legate de moțiunea de cenzură vor fi stabilite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: