Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Începând cu ce vârstă ar trebui să mergem cu copilul la dentist?

Începând cu ce vârstă ar trebui să mergem cu copilul la dentist?

Cu toții tindem către un stil de viață mai sănătos, pentru că vrem ce e mai bun pentru organismul nostru.

În ziua de astăzi, dispunem de multe informații din multiple surse care ne spun cum să avem grijă de dantură, dar cel mai bine este să luăm aceste informații de la medicul dentist. Pentru că medicul este cel care poate da sfaturi care să se aplice în cazul fiecăruia dintre noi. Iar aceste lucruri sunt și mai importante când vine vorba despre copiii noștri.

Când pot începe copiii să viziteze periodic cabinetul stomatologic?

E important ca regulile ce ne protejează sănătatea să fie respectate, iar cel mai bine pentru un copil este să crească cu aceste reguli. Astfel, prima vizită a unui copil la dentist ar fi bine să se întâmple înaintea împlinirii vârstei de 1 an. Fiecare etapă de creștere vine cu nevoi specifice, dar și cu o îngrijire personalizată, așa că, odată cu împlinirea vârstei minime, recomandarea este să apelați la servicii de stomatologie copii. Spre exemplu, la vârsta de 3 ani începem să arătăm copilului, prin joc, cum să se spele corect pe dinți. Începând cu 5 ani copilul ne înțelege la un nivel mai profund și astfel crește nivelul de cooperare. 

Când ar trebui să înceapă igiena orală pentru copil?

O igienă orală bună înseamnă o sănătate orală bună. La majoritatea copiilor, primii dinți ies undeva în jurul perioadei de 4-7 luni. Recomandarea este ca igiena orală să înceapă din perioada de nou-născut, iar la apariția primului dinte, să se treacă la spălatul efectiv pe dinți.

Încă din primele momente de viață, copilul va intra în contact cu diferite substanțe care îi pot provoca neplăceri. Curățarea resturilor de lapte și alte alimente evită posibilitatea acumulării unor bacterii și menține sănătatea gingiilor și a dinților.

Cum puteți preveni apariția tartrului la copii?

Periajul joacă un rol foarte important în prevenirea apariției tartrului la copii. Așa că e vital să îi învățăm să se spele pe dinți de 2 ori pe zi. De asemenea, se poate introduce în obiceiurile copilului și folosirea aței dentare. Ața dentară ajunge în locuri în care periuța de dinți nu are acces. Există ațe dentare special create pentru copii. Nu în ultimul rând, sunt câteva alimente care, prin natura lor, pot ajuta la prevenție. Printre aceste alimente se numără morcovul sau mărul, care, în timp ce sunt mestecate, curăță suprafața dinților.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro