Redactia.ro
Home » Știri » Începutul de an școlar, în sistem online, s-a dovedit a fi un mare eșec încă din prima zi de școală

Începutul de an școlar, în sistem online, s-a dovedit a fi un mare eșec încă din prima zi de școală

Începutul de an școlar, în sistem online, s-a dovedit a fi un mare eșec încă din prima zi de școală

Pentru mii de elevi, prima zi de școală, în sistem online, a fost un adevărat eșec. Guvernul nu și-a respectat promisiunea de a le oferi tuturor copiilor tablete și internet, motiv pentru care, mulți dintre ei, nu au acces la educație.

Începutul de an școlar, în sistem online, s-a dovedit a fi un mare eșec încă din prima zi

Guvernul promitea încă din timpul verii că până la începerea noului an școlar, toți elevii vor beneficia de tablete și internet, dar se pare că obiectivul nu a fost îndeplinit, motiv pentru care, prima zi de școală, în sistem online, s-a dovedit a fi un mare eșec.

Dacă Guvernul nu va găsi mai repede o soluție, efectele vor fi cumplite, deoarece mii de copiii nu vor mai avea acces la educație.

Conform unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, un an pierdut de școală, înseamnă venituri, cu până la 10 la sută mai mici, pentru tot restul vieții.

Elevii nu au acces la educație

Un băiat de șapte ani din Vânători, Galați s-a înscris anul acesta în clasa întăi, iar școala unde ar fi trebuit să învețe se află în scenariul galben și doar jumătate dintre copii merg fizic la ore, iar restul ar trebui să învețe online.

Dar în prima zi de școală, copilul a trebuit să facă treabă în curte, deoarece nu a avut tabletă sau laptop. În Bivolari, județul Iași sunt peste 200 de copiii care nu au nici măcar un telefon mobil în familie. “O să cer temele de la copii, de la colegii mei. Îmi pare foarte rău că nu mă duc la şcoală.”, a spus Ana, elevă.

Directorul școlii a declarat pentru Știrile Protv, că se vor pune temele în plicuri, iar părinții vor veni prin rotație, să le ia și la o săptămână le vor aduce înapoi la școală.

Lipsa tabletelor i-a scos în stradă pe reprezentanții Consiliului Național al Elevilor din București, aceștia afișând în fața Ministerului Educației pancarte pe care au scris “Porcii zboară, scoala începe, elevii tot nu au tablete” şi “Ne-aţi tăiat accesul la educaţie”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: