Redactia.ro
Home » Știri » Incident grav la Westminster Hall. Un bărbat a fost reținut pentru că a atins sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Incident grav la Westminster Hall. Un bărbat a fost reținut pentru că a atins sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Un bărbat a urcat în fugă treptele, din Westminster Hall, spre catafalc și a atins sicriul, motiv pentru care a fost arestat. Iată toate detaliile!

Un bărbat a fost reținut pentru că a atins sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Poliția metropolitană s-a grăbit să rețină un bărbat cu puțin înainte de ora 22:00 vineri seara, în a doua zi în care persoanele în doliu au putut să îi aducă un omagiu fostului monarh, la doar câteva ore după ce Familia Regală a ținut un priveghi.

Bărbatul a sărit din rândul care trecea pe lângă catafalc și a reușit să urce treptele și să atingă sicriul, înainte de a fi reținut rapid, potrivit The Guardian.

„Comandamentul Protecției Parlamentare și Diplomatice a reținut un bărbat în Westminster Hall în urma unui incident”, se arată într-un comunicat de la Scotland Yard.

Bărbatul a fost „arestat pentru o infracțiune în temeiul Legii ordinii publice și se află, în prezent, în arest”, se mai arată în comunicat.

Televiziunile care au prezentat imagini de la fața locului au tăiat scena și au arătat în schimb priveliștea din fața parlamentului.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va avea loc mâine, 19 septembrie

Regina va fi depusă la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua înmormântării.

Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St George din Windsor.

Sursa foto: TWITTER / @STEVEMCMILLEN5

Etichete: