Redactia.ro
Home » Știri » Incident șocant! O elevă a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculță

Incident șocant! O elevă a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculță

examen de bacalaureat

Incident șocant! O elevă a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculță. Iată detaliile!

O elevă a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculță

Un incident șocant a avut loc recent la Colegiul „Șincai”, unde o elevă a fost obligată să susțină examenul de Bacalaureat descultă din cauza unor înscrisuri de pe încălțările sport pe care le purta în ziua examenului. Această acțiune extremă a profesorilor a stârnit indignarea și revoltă printre elevi, iar situația a fost adusă la cunoștința opiniei publice, atrăgând atenția autorităților.

Motivul pentru care tânăra a fost obligată să dea examenul desculță

Motivul invocat pentru această decizie neobișnuită a fost o etichetă aflată pe partea din față a adidașilor purtați de elevă. Mesajul de pe etichetă, în limba engleză, provenea de la Off-White, un brand de renume, și nu conținea niciun element ofensator sau deranjant pentru desfășurarea examenului. Cu toate acestea, cadrele didactice au ales să o supună pe fată unui tratament umilitor, solicitându-i să aleagă între a se descalța sau a părăsi sala de examen. Aceasta, într-o situație disproporționată și cu impact negativ asupra elevului, a fost forțată să continue examenul descultă, în ciuda nedreptății și umilinței la care era supusă.

Mesajul era: „Defining the grey area between black and white as the color Off-White” („Definim zona gri dintre negru și alb drept culoarea Off-White”, n.r.) „Mi-au zis: «ce e cu adidașii ăștia?». Și m-au pus să aleg: ori mă descalț, ori plec acasă. Și normal că am preferat să stau desculță ca să pot da examenul”, a spus tânără, potrivit Click!

Această acțiune a profesorilor este cu atât mai incredibilă cu cât nu a fost un caz singular. Elevii colegiului au relatat mai multe situații în care cadrele didactice au manifestat un exces de zel și au anulat lucrările candidaților pentru motive infime și nejustificate. Uneori, motivul invocat a fost o greșeală în scrierea titlului, iar în alte cazuri s-a susținut că subiectele au fost rezolvate pe prima pagină, deși metodologia examenului nu impunea o astfel de restricție.

Multe lucrări de Bacalaureat au fost anulate la scurt timp după începerea examenului

Revoltător ar fi și faptul că multe lucrări au fost anulate la scurt timp după începerea examenului, fără ca elevilor să li se ofere oportunitatea de a corecta situația sau de a primi timp suplimentar pentru a rezolva exercițiile. Această lipsă de echitate și tratament nedrept nu numai că afectează drepturile elevilor, dar arată și un dispreț față de efortul și munca lor depuse în pregătirea pentru Bacalaureat.

 

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: