Redactia.ro
Home » Știri » INCREDIBIL! O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută: „Vorbiți ca ciorile”

INCREDIBIL! O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută: „Vorbiți ca ciorile”

GALERIE FOTO (2) O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută (1)

INCREDIBIL! O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută. În urmă cu trei ani, o operatoare STS a șocat o țară întreagă după ce a înjurat o femeie care a sunat să ceară ajutorul. Iritată de faptul că femeia era agitată pentru că ea și un copil au fost bătuțo de către un bărbat într-o autogară, operatoarea i-a adresat victimei injurii greu de reprodus.

INCREDIBIL! O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută: „Vorbiți ca ciorile”

O operatoare 112 înjură o femeie romă bătută. Nu este prima oară când operatorii din cadrul Serviciului de urgență șochează prin comportamentul lor inadecvat atunci când oamenii le cer ajutor. Este și cazul unei angajate STS care a jignit o femeie de etnie romă care era bătută de un bărbat într-o autogară.

Cazul a devenit mediatizat, după ce unul dintre călătorii din microbuz a filmat incidentul și l-a postat pe rețelele de socializare. Florica Moldovan a sunat la 112 pentru că era bătută de un bărbat într-o autogară din Zalău. Operatoarea care se presupune că trebuia să o ajute și să o calmeze pe Florica, a început să o înjure. Operatoarea 112 le-a numit “ciori” pe victimă și pe martora ei. De asemenea, angajata STS i-a spus victimei să încheie cu “țigănia asta” și a terminat discuția cu “Trăzni-v-ar! Du-te dreacu!”.

Ulterior, reprezentantii din cadrul Serviciului de Urgențe au declarat că au ascultat înregistrarea și au suspendat-o pe operatoare până când cercetarea asupra faptelor ei se va încheia. De asemenea, STS a recunoscut că felul în care angajata sa a vorbit le-a stricat imaginea. Fișierul audio arată că polițistul la care operatoarea a făcut transferul nu a cerut niciun detaliu despre caz și le-a spus victimei și martorei să vină să depună plângere la sediul poliției.

Operator 112: 112 ce urgență aveți?
Florica: Alo, bună ziua. Aș vrea să vină poliția, doamnă, un șofer de-aicea mi-o omorât copilul aicea cu mătura.
Operator: Ascultă-mă.
Florica: Acuma o pornit, acuma o pornit.
Operator: Alo, alo. Draga mea. Draga mea.
Florica: Da.

Operator 112: Tu femeilor, tu femeilor, tu, voi sunteți toate cu capul acolo? De ce urlați în halul ăsta că nu înțelege nimeni ce vreți.
Operator 112: Vorbește la poliție că vorbiți ca ciorile
Operator 112: Trăzni-v-ar! Du-te drecu!”

Polițistul i-a închis apelul

Florica Moldovan, o tânără de 25 de ani, din Sălaj a sunat pe 25 aprilie 2019 la 112, pentru a cere ajutor. Tânăra fusese bătută cu o coadă de mop de către un șofer de microbuz în autogara din Zalău. Florica îl avea în brațe pe David, băiețelul său de câteva luni, iar lângă ea era alt copil, Moise. Florica fusese la spital, unde îi dusese pe copii, și voia să meargă acasă cu microbuzul, cu prima destinație comuna Hereclean. Scena bătăii din curtea autogării a fost filmată de un martor și postată pe rețelele de socializare.

Florica Moldovan, victima

Femeia a declarat că a sunat la 112, dar operatoarea nu a luat-o în serios. Asociașia E-Romnja a relatat că Florica nu a fost doar ignorată, ci umilită în ultimul hal. Operatoarea care ar fi trebuit să o ajute și să o calmeze și căruia regulamentul postului îi cere eficiență, loialitate, sociabilitate, inteligență și integritate morală, a făcut-o “nebună” și “cioară”. De asemenea, polițistul care trebuia să se prezinte la fața locului le-a repezit pe victimă și pe martora ei, spunându-le să vină la secție să depună plângere, după care a închis apelul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: