Redactia.ro
Home » Știri » Infecția cu coronavirus poate provoca diabet? Ce spun specialiști despre această teorie

Infecția cu coronavirus poate provoca diabet? Ce spun specialiști despre această teorie

Infecția cu coronavirus poate provoca diabet

Mai mulți specialiști din întreaga lume au declarat că boala SARS COV2 poate provoca diabet, atât la adulți, cât și la copiii. Această teorie a fost dezbătută după ce un tânăr de 28 de ani s-a infectat cu coronavirus, ulterior medicii l-au diagnosticat cu diabet.

Infecția cu coronavirus poate provoca diabet? Ce spun specialiști despre această teorie

Mai mulți experți din întreaga lume sunt de părere că virusul COVID-19 provoacă diabet. Conform Știrile Protv, această teorie a apărut după ce un tânpr din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 28 de ani s-a infectat cu noul coronavirus, după ce a avut probleme de respirație. Acesta a fost transportat de urgență la spital, iar câteva săptămâni mai târziu, a avut o stare de slăbiciune și a început să se simte rău.

La scurt timp, tânărul a leșinat în locuința sa din Arizona, iar paramedicii l-au transportat la un spital din apropiere. Cadrele medicale l-au tratat la terapie intensivă, după ce l-au salvat din comă. Potrivit doctorilor, tănărul ar fi putut sp moară, iar diagnosticul lor a fost diabet de tip 1, ceea ce l-a uimit pe acesta.

Coronavirusul poate provoca diabet

Acest caz nu a fost singurul, iar specialiștii susțin că această problemă reprezintă o nouă îngrijorare legată de relația periculoasă dintre diabet și COVID-19, care este cercetată în amănunt de specialiștii din întreaga lume. Totodată, mai mulți cercetători sunt convinși că diabetul poate fi provocat de coronavirus.

Se cunoaște deja faptul că persoanele care au deja diabet prezintă riscuri mult mai mari să facă forme grave de coronavirus și în cel mai rău caz, să moară. Oficialii americani din domeniul sănătății au descoperit în luna iulie că aproape 40% dintre persoanele care au murit din cauza coronavirusului aveau diabet. ”Covid-10 poate provoca diabet”, a declarat dr. Francesco Rubino, cercetător în domeniul diabetului zaharat şi preşedinte pentru chirurgie bariatrică şi metabolică la King’s College London.

Loading...