Redactia.ro
Home » Știri » Infecția din China se extinde rapid. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Infecția din China se extinde rapid. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Infecția din China se extinde rapid. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Infecția din China se extinde rapid. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania. Noul tip de coronavirus din China s-a extins și la nivel mondial, acesta fiind confirmat în două din Europa. După ce Franța a anunțat că există o persoană infectată cu acest virus, în Germania a fost depistat și confirmat primul caz de infecție.

Infecția din China se extinde rapid. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară din Bavaria a anunțat că în Germania a fost descoperit primul caz de coronavirus. Germania este a doua țară din Europa, după Franța, care a transmis că au fost confirmate primele cazuri de infecții. Un bărbat din landrul federal Bavaria prezintă semnele infecției pulmonare care a luat amploare în China în decembrie 2019.

Starea pacientului infectat este una stabilă, primind îngrijiri medicale într-un spital german.

Măsurile luate de autoritățile din Germania

Robert Koch, președintele Institutului a declarat că Germania este foarte bine pregătită pentru virusul care a apărut în Wuhan. Acesta a adăugat că este foarte important ca oamenii să recunoască din timp simptomele infecției cu coronovirus.

„În principiu suntem vigilenți, luăm lucrurile foarte în serios, dar suntem și foarte bine pregătiți. Planuri și strategii bine puse la punct pentru cazuri de pandemie asigură reacții imediate în cazuri extreme cu privire la ceea ce ar fi de făcut în aeroporturi și clinici”, a declarat ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn.

Deși OMS nu recomandă screening-urile, dar o purtătoare de cuvânt a ministrului german a declarat că ar dori să ia în calcul controalele din aeroporturi să fie desfășurate sub formă de screening.

Apariția contravirusului din China

În urmă cu două luni, într-o piață din Wuhan, China a izbucnit virusul periculos coronavirus și s-a extins într-un mod rapid.În momentul de față au fost semnalate 4.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar peste 100 de locuitori chinezi și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Autoritățile din China au decis să bage în carantină orașul Wuhan și localitățile din apropiere. Pentru această situație ministerul Finanțelor din Beijing și cel al Sănătății a pus la bătaie aproximativ 60 de miliarde de Yuani pentru a lupta împotriva extinderii virusului.

Treptat, virusul s-a extins la nivel mondial, fiind depistat în Australia, Cambogia, Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Canada, Vietnam, Singapore, Franța și Germania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: