Redactia.ro
Home » Știri » Informația momentului! Nicolae Ciucă a mobilizat forțele militare române

Informația momentului! Nicolae Ciucă a mobilizat forțele militare române

Informația momentului! Nicolae Ciucă a mobilizat toate forțele militare române

Informația momentului! Nicolae Ciucă a mobilizat toate forțele militare române. Iată toate detaliile!

Nicolae Ciucă a mobilizat forțele militare române

Nicolae Ciucă, premierul României, a anunțat personal că au fost mobilizate toate forțele pentru a face față situației provocate de vremea rea în mai multe județe. Potrivit declarației sale de joi, 6 aprilie, nu au existat situații deosebite și situația este sub control. În total, aproximativ 4.000 de militari și 2.500 de mijloace acționează pentru a face față consecințelor provocate de fenomenele meteorologice extreme.

Nicolae Ciucă: „Situația este sub control”

Nicolae Ciucă, șeful Executivului României, a dat asigurări că situația este sub control, conform raportului de dimineață al celulei de criză de la IGSU, referitor la fenomenele meteorologice extreme din județele Iași și Neamț. El a menționat că decizia de a închide toate drumurile a fost o măsură foarte bună și că toate măsurile active vor fi menținute cel puțin pe durata codului de vreme rea. De asemenea, premierul a declarat că s-au activat Comitetele pentru situații de urgență, la nivelul județelor afectate:

„S-a luat decizia aseară ca la nivelul judeţelor Iaşi şi Neamţ să se închidă toate drumurile şi a fost o măsură foarte bună şi vreau să le mulţumesc cetăţenilor pentru respectarea măsurilor anunţate de IGSU. Nu au fost situaţii deosebite şi la nivelul Ministerului au fost mobilizate toate forţele, au acţionat 4.000 de militari şi 2.500 de mijloace”, a spus şeful Executivului, potrivit capital.ro. 

Premierul susține că s-au dislocat mijloace tehnice suplimentare în judeţele Iaşi şi Botoşani:

„În acest moment, la raportul de dimineaţă al celulei de criză de la IGSU, situaţia este sub control şi se vor menţine active toate măsurile, cel puţin pe perioada cât va exista acest cod, avem prognoză până în această seară, urmând ca în funcţie dee situaţia meteorologică să luăm măsuri în continuare”, a mai spus Ciucă. 

Pompierii militari au deblocat sute de vehicule

În contextul măsurilor luate pentru a face față consecințelor fenomenelor meteorologice extreme, premierul a precizat că au fost luate dispoziții pentru deblocarea drumurilor de către forțele de la MApN, inclusiv pompierii militari. În ultimele 24 de ore, aceștia au acționat pentru deblocarea a 274 de autovehicule derapate sau blocate pe calea de rulare, transportând 655 de persoane. De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deplasat mijloace suplimentare pentru deszăpezire.

„În ultimele 24 de ore, vântul şi precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori însemnate cantitativ au produs efecte în 24 de localităţi din 12 judeţe – Bacău, Brăila, Botoşani, Braşov, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea”, transmite IGSU, conform sursei citate.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: