Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase

Ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase

Ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase
Iată care este ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase!

Ingredientul care trebuie neapărat adăugat în cafea pentru efecte miraculoase

Boabele de cafea trebuie savurate alături de lapte zi cu zi, deoarece are efect antiinflamator. Boabele de cafea sunt pline de antioxidanţi, polifenoli, antioxidanţi naturali, importanţi pentru sănătatea noastră. Aceste elemente ne ajută la reducerea stresului oxidativ din organism care dă naştere la inflamaţii.

Ori de câte ori bacteriile, virușii și alte substanțe străine pătrund în organism, sistemul nostru imunitar reacționează prin desfășurarea de celule albe din sânge și substanțe chimice pentru a ne proteja. Această reacție, cunoscută sub numele de inflamație, apare, de asemenea, ori de câte ori suprasolicităm tendoanele și mușchii și este caracteristică unor boli precum artrita reumatoidă.

Antioxidanții cunoscuți sub numele de polifenoli se găsesc la om, în plante, fructe și legume. Acest grup de antioxidanți este folosit și de industria alimentară pentru a încetini oxidarea și deteriorarea calității alimentelor și, astfel, pentru a evita aromele neplăcute și râncezirea. Polifenolii sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind sănătoși pentru oameni, deoarece ajută la reducerea stresului oxidativ din organism care dă naștere la inflamații.

Dar rămân multe necunoscute despre polifenoli. Relativ puține studii au investigat ce se întâmplă atunci când polifenolii reacționează cu alte molecule, cum ar fi proteinele amestecate în alimentele pe care le consumăm apoi.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Departamentul de Știința Alimentelor, în colaborare cu cercetători de la Departamentul de Științe Veterinare și Zootehnice, de la Universitatea din Copenhaga, au investigat modul în care se comportă polifenolii atunci când sunt combinați cu aminoacizii, elementele constitutive ale proteinelor. Rezultatele au fost promițătoare.

„În cadrul studiului, arătăm că, pe măsură ce un polifenol reacționează cu un aminoacid, efectul său inhibitor asupra inflamației în celulele imunitare este sporit. Ca atare, este clar imaginabil că acest cocktail ar putea avea, de asemenea, un efect benefic asupra inflamației la om. Acum vom investiga în continuare, inițial pe animale. După aceea, sperăm să primim fonduri de cercetare care să ne permită să studiem efectul la oameni”, spune profesorul Marianne Nissen Lund de la Departamentul de Știința Alimentației, care a condus studiul, potrivit sciencedaily.com.

Studiul tocmai a fost publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry.

De două ori mai bun în combaterea inflamațiilor

Pentru a investiga efectul antiinflamator al combinării polifenolilor cu proteinele, cercetătorii au aplicat o inflamație artificială celulelor imunitare. Unele dintre celule au primit diferite doze de polifenoli care au reacționat cu un aminoacid, în timp ce altele au primit doar polifenoli în aceleași doze. Un grup de control nu a primit nimic.

Cercetătorii au observat că celulele imunitare tratate cu combinația de polifenoli și aminoacizi au fost de două ori mai eficiente în combaterea inflamației decât celulele la care s-au adăugat doar polifenoli.

„Este interesant că am observat acum efectul antiinflamator în experimentele cu celule. Și, evident, acest lucru nu a făcut decât să ne facă mai interesați să înțelegem mai în detaliu aceste efecte asupra sănătății. Așadar, următorul pas va fi să studiem efectele pe animale”, spune profesorul asociat Andrew Williams de la Departamentul de Științe Veterinare și Animale din cadrul Facultății de Științe Medicale și Medicale, care este și autorul principal al studiului.

Studiile anterioare ale cercetătorilor au demonstrat că polifenolii se leagă de proteinele din produsele din carne, lapte și bere. Într-un alt studiu nou, aceștia au testat dacă moleculele se leagă între ele și într-o băutură de cafea cu lapte. Într-adevăr, boabele de cafea sunt pline de polifenoli, în timp ce laptele este bogat în proteine.

„Rezultatul nostru demonstrează că reacția dintre polifenoli și proteine are loc și în unele dintre băuturile de cafea cu lapte pe care le-am studiat. De fapt, reacția are loc atât de repede încât a fost dificil de evitat în oricare dintre alimentele pe care le-am studiat până acum”, spune Marianne Nissen Lund.

Prin urmare, cercetătoarei nu i se pare greu de imaginat că reacția și efectul antiinflamator potențial benefic apar și atunci când sunt combinate și alte alimente compuse din proteine și fructe sau legume.„

„Îmi pot imagina că ceva similar se întâmplă, de exemplu, la o mâncare de carne cu legume sau la un smoothie, dacă aveți grijă să adăugați niște proteine precum laptele sau iaurtul”, spune Marianne Nissen Lund.

Atât industria, cât și comunitatea de cercetători au luat act de avantajele majore ale polifenolilor. Ca atare, lucrează la modul în care să adauge cantitățile potrivite de polifenoli în alimente pentru a obține cea mai bună calitate. Noile rezultate ale cercetării sunt promițătoare și în acest context:

„Deoarece oamenii nu absorb atât de mult polifenol, mulți cercetători studiază cum să încapsuleze polifenolii în structuri proteice care să îmbunătățească absorbția lor în organism. Această strategie are avantajul suplimentar de a spori efectele antiinflamatorii ale polifenolilor”, explică Marianne Nissen Lund.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: