Redactia.ro
Home » Știri » INHGA a emis cod portocaliu și galben de inundații. Iată zonele vizate

INHGA a emis cod portocaliu și galben de inundații. Iată zonele vizate

Alertă meteo! Cod portocaliu în șapte județe din țară. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt puternic în șapte județe din țară.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un anunț important de ultimă oră, punând în alertă autoritățile și locuitorii din anumite zone ale țării. Specialiștii au emis coduri portocalii și galbene de inundații, iar iată care sunt județele afectate de aceste avertizări.

Cod Portocaliu în Județele Satu Mare și Maramureș

Un cod portocaliu de inundații a fost emis pentru râurile din județele Satu Mare și Maramureș, iar acesta este valabil până duminică, ora 16:00. Avertizarea este legată de creșterea semnificativă a debitelor și nivelurilor de apă, cu potențial depășiri ale cotelor de apărare și scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie. Specialiștii prognozează fenomene precum viiturile rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale.

Cod galben în mai multe județe

De asemenea, un Cod galben de inundații a fost emis pentru râurile din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj și Alba. Această avertizare este valabilă până duminică la ora 24:00 și acoperă o serie de bazine hidrografice, inclusiv Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Ier, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru și Mureș. Se prognozează creșteri semnificative ale debitelor și nivelurilor în aceste zone, iar populația este îndemnată să fie precaută și să ia măsuri de siguranță.

În contextul acestor avertizări, județul Bistrița-Năsăud a fost grav afectat de condițiile meteorologice nefavorabile, cu izolarea a cel puțin 15 gospodării din localitatea Măgura Ilvei și înundarea mai multor drumuri. Autoritățile locale și echipajele de intervenție sunt mobilizate pentru a face față situației și a oferi sprijin comunităților afectate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: