Redactia.ro
Home » Știri » Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii e condusă pe ultimul drum. O zi istorică, ziua de adio, planificată la secundă. Ce se întâmplă acum

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii e condusă pe ultimul drum. O zi istorică, ziua de adio, planificată la secundă. Ce se întâmplă acum

GALERIE FOTO (19)

Este ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ziua istorică în care aproape toți liderii lumii sunt prezenți în Londra, ziua în care un imens popor își ia rămas bun de la cel mai longeviv monarh britanic, unul iubit și îndrăgit. Sunt primele funeralii de la moartea lui Winston Churchill, în 1965, și se estimează că mai mult din jumătatea planetei o să urmează transmisiunile TV din această zi. Iată programul ceremoniilor de rămas bun, pas cu pas, și fotografiile cele mai relevante.

UPDATE 14.15. Copiii Reginei Elisabeta a II-a și membri ai Familiei Regale merg în spatele sicriului, urcat pe afet, în procesiune, până la Wellington Arch, situat la Hyde Park Corner, unde va fi transferat într-un dric. Dricul va conduce sicriul apoi la Windsor, unde Regina va fi înmormântată.

Foto: BBC

La ora 21.30 ora României, Regele Charles al III-lea va împrăștia pământ pe sicriul mamei sale, în cadrul unei slujbe private în familie. Pentru eternitate, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a va fi alături de soțul ei, Prințul Philip, ducele de Edinburgh, alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, dar și de mama sa, Regina Elisabeta, Regina Mamă.

Înmormântarea se va încheia cu două minute de tăcere, desăvârșită și națională, într-un „omagiu potrivit pentru o domnie extraordinară”, a anunțat Palatul Buckingham.

Foto: BBC

UPDATE 14:00. Imnul național britanic God Save the King a fost cântat în Abația Westminster, iar slujba s- a încheiat.

UPDATE 13:55. Participanții la slujbă au păstrat un moment de reculegere timp de două minute.

UPDATE 12:55, ora României. În imagini, la stânga coșciugului, se poate observa Prințul român Christopher Ghica, care conduce organziarea funeraliilor Reginei Elisabeta. Descendent al familiei domnitoare Ghika, generalul-maior Ghika este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a. „Este ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege,” a declarat generalul pentru BBC.

UPDATE 12:44, ora României. Sicriul Reginei Elisabeta este mutat de la Westminster Hall la Westminster Abbey, cu ajutorul unui afet. La ora 12.52, sicriul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a parcurge distanța scurtă, de mai puțin de 10 minute, de la Westminster Hall la Westminster Abbey, lăcașul unde sunt încoronați și îngropați monarhi. Fiul ei, Regele Charles al III-lea, și membri ai familiei regale conduc procesiunea din spatele sicriului de stejar.

UPDATE 12:41, ORA României. Regina Camilla, nora ei, Prințesă de Wales, dar și Prinții George și Charlotte, au sosit la Westminster Abbey.

Kate, Prințesă de Walles, Prințul George și sora sa, Prințesa Charlotte
Prințul William alături de familia sa

UPDATE 12:40, ora României. Nepoții reginei Elisabeta au sosit la Westminster Abbey.

UPDATE 12:36, ora României. Regele Charles și fiul său, William, au sosit la Westminster Hall, pentru a porni cortegiul funerar spre Westminster Abbey.

UPDATE 12:10, ora României. Soții Biden au fost și ei văzuți în foaierul de la Westminster Abbey, așteptând să fie ghidați către locurile lor rezervate.

Soții Biden

UPDATE 12:00, ora României. Soții Macron, Brigitte și Emmanuel, și-au făcut apariția la Westminster Abbey, în așteptarea coșciugului reginei Elisabeta și a slujbei de înmormântare. Președintele Franței și soția sa au ales ținute sobre, în ton cu evenimentul solemn.

Soții Macron
Brigitte și Emmanuel Macron

UPDATE 11:25, ora României. Părinții actualei Prințese de Wales, Kate, au sosit la Westminster Abbey. Michael și Carole Middleton și-au luat în primire locurile rezervate pentru a asista la ceremonia religioasă închinată reginei Elisabeta. Carole este văzută purtând o ținută all-black, sobră, la care a accesorizat o pălărie cu boruri late și un colier cu pietre prețioase.

Soții Middleton, socrii Prințului William

Printre cei deja sosiți se numără și Tom Parker-Bowles, fiul reginei-consoartă Camilla, alături de soția sa, Sara.

Fiul Reginei-Consort, Camilla, alături de familia lui.

UPDATE 11:00, ora României. 500 de lideri ai lumii s-au strâns în Regatul Unit pentru a-și lua rămas bun de la Regina Elisabeta. Aceștia sosesc, rând pe rând, la Westminster Abbey pentru a-și ocupa locurile rezervate pentru ceremonia ce va începe la ora 13:00. Printre aceștia se vor număra și reprezentanții Casei Regale din România, respectiv Margareta Custodele Coroanei și principele Radu, dar și președintele țării, Klaus Iohannis, și soția sa, Carmen Iohannis.

Invitații au început să sosească la Westminster Abbey.

UPDATE 10.00, ora României. Porțile mănăstirii Westminster Abbey s-au deschis pentru ca invitații de seamă, liderii lumii, să își ocupe locurile.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, „cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile”

Ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, 19 septembrie 2022. O familie îndurerată își ia rămas bun, un popor se desparte cu greu de cel mai drag monarh al lor, după 70 de ani în care Regina a fost aproape de ei, într-o lume cu bune și cu rele. Este ziua când Regina se alătură Prințului ei, Prințul Philip, după 73 de ani de căsnicie pe Pământ. Toți ochii privesc acum spre Londra. Toți monarhii europeni sunt acolo și nu numai ei.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a „vor uni oameni din întreaga lume și vor rezona cu oameni de toate credințele”, spunea zilele trecute Contel Mareșal, ducele de Norfolk, Edward Fitzalan-Howard, cel care se ocupă de această zi istorică.

Slujba de înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi „cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile”. Se estimează că peste jumătate din populația planetei (estimativ, 4,3 miliarde de oameni) va urmări ceremonia televizată, doborând toate recordurile de audiență. Ca o paranteză, înmormântarea Prințesei Diana a fost urmărită de 2,5 miliarde de telespectatori.

Va mai fi un record doborât astăzi. Va avea loc, totodată, și cea mai mare operațiune de securitate din istoria Marii Britanii, după spusele lui Mark Rowley, noul comandant al Serviciului de Poliție Metropolitană din Londra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: