Redactia.ro
Home » Știri » Înregistrarea în care doi agenți Hamas recunosc bombardamentul de la Spitalul Baptist din Gaza: „Muniția noastră, nu a israelienilor…” VIDEO

Înregistrarea în care doi agenți Hamas recunosc bombardamentul de la Spitalul Baptist din Gaza: „Muniția noastră, nu a israelienilor…” VIDEO

GALERIE FOTO (3) Înregistrarea în care doi agenți Hamas recunosc bombardamentul de la Spitalul Baptist din Gaza: „Muniția noastră, nu a israelienilor...” VIDEO

Iată înregistrarea în care doi agenți Hamas recunosc bombardamentul de la Spitalul Baptist din Gaza!

Peste 500 de morți în urma bombardamentului asupra spitalului din Gaza

Un atac devastator a avut loc în Gaza, unde cel puțin 500 de oameni au pierit în urma bombardamentului unui spital. Scenele șocante și impactul tragic al acestui eveniment au stârnit reacții puternice la nivel internațional și au adâncit și mai mult tensiunile din Orientul Mijlociu.

Bilanțul atacului a ajuns la 500 de morţi

Bilanțul acestui atac cumplit a ajuns la 500 de morți, conform Ministerului Sănătății din Gaza. Într-un clip video filmat înainte de impact, se poate vedea cum focul cuprinde holurile spitalului al-Ahli, un loc care ar fi trebuit să fie un refugiu sigur pentru oamenii din zonă. Cu sute de persoane care s-au adăpostit în aceste spitale din orașul Gaza, sperând să scape de bombardamente, impactul atacului este cu atât mai devastator.

Înregistrarea în care doi agenți Hamas recunosc bombardamentul de la Spitalul Baptist din Gaza

Forțele de Apărare Israeliene au difuzat înregistrarea unui apel telefonic între doi agenți din Hamas, în care discută despre eșuarea lansării unei rachete care a căzut în parcarea spitalului din Gaza City. În înregistrare, unul dintre agenți recunoaște că racheta aparține Hamas și că a fost lansată dintr-un cimitir aflat în spatele spitalului:

„Pare că este muniția noastră, nu a israelienilor”, au spus aceștia

 

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei Israeliene, a criticat mass-media internațională pentru că a preluat bilanțul anunțat de Hamas, care a raportat aproximativ 500 de persoane decedate. El a argumentat că este imposibil ca Hamas să fi putut număra atât de repede victimele și a declarat:

„Este imposibil să știm ce s-a întâmplat atât de repede pe cât a pretins Hamas că știe.”

În cadrul unei conferințe de presă, Hagari a susținut că nu există dovezi ale unei lovituri directe asupra clădirii spitalului Al-Ahli, deoarece nu s-au identificat urme de crater, care de obicei apar după un atac aerian, și nu au fost observate daune la structura de rezistență a clădirii, iar pereții nu au fost afectați. El a prezentat mai multe imagini, inclusiv unele în infraroșu, cu clădirea spitalului imediat după incidentul de marți seară pentru a susține afirmațiile sale.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Israeliene a transmis că, potrivit evaluărilor Israelului, militanții Jihadului Islamic au lansat o rachetă dintr-un cimitir din apropierea spitalului, iar aceasta a eșuat și a căzut în parcarea unității medicale. El a adăugat:

„De la începutul războiului, aproape 450 de rachete lansate din Gaza au eșuat și au căzut în interiorul Fâșiei.”

Reacțiile internaționale

Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară. Președintele SUA, Joe Biden, și-a modificat programul și a anulat vizita sa în Iordania, în contextul escaladării conflictului. În plus, regele Abdullah al Iordaniei a anulat summitul planificat pentru miercuri, unde urmau să participe președinții Statelor Unite, Egiptului și Autorității Naționale Palestiniene pentru a discuta despre modalitățile de încetare a războiului și relansarea procesului de pace.

În ceea ce privește reacțiile altor țări, Rusia și Emiratele Arabe Unite au convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce organizația Hezbollah din Liban a anunțat o „zi de furie fără precedent” împotriva Israelului. Hezbollah a condamnat atacul asupra spitalului din Gaza și a acuzat Israelul și Statele Unite de responsabilitatea directă pentru acest masacru.

Într-o declarație oficială, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu a negat că forțele israeliene vizează spitalele, susținând că obiectivele lor sunt bastioanele Hamas, depozitele de arme și obiectivele teroriste.

Această tragedie a provocat o undă de șoc la nivel global și a determinat mai multe țări arabe și musulmane, precum Iran, Irak și Liban, să declare ziua de mâine zi de doliu. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a numit atacul asupra spitalului din Gaza o „crimă revoltătoare” comisă de Israel,  potrivit Sky News.

Joe Biden a aterizat astăzi la la Tel Aviv

 

Sursa foto: businesstoday.in

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: