Redactia.ro
Home » Știri » Insula Samos, lovită de un mini-tsunami după cutremurul puternic din Turcia

Insula Samos, lovită de un mini-tsunami după cutremurul puternic din Turcia

Samoa

Un tsunami a lovit insula Samos din Grecia și orașul Seferihisar din Turcia, după cutremurul de 7 grade care a lovit coasta Mării Egee.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din insula Samos din Grecia care arată cum apa inundă uscatul și pătrunde în casele oamenilor, imediat după cutremurul devastator de 7 grade care a lovit coasta Mării Egee.

Grecia, afectată de cutremurul de 7 grade

În imaginile apărute pe Internet se vede cum mai multe ambarcațiuni sunt purtate de un tsunami de mici dimensiuni, care s-a format în urma cutremurului devastator de 7 grade, resimțit puternic atât în Grecia, cât și în Turcia.

 

Înainte ca apa să inunde uscatul, localnicii au postat pe rețelele de socializare imagini cu apa care se retrage. Acest fenomen este specific producerii unui tsunami.

 

Cutremur devastator în Turcia

Un cutremur de proporții a avut loc pe coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula greacă Samos. Magnitudinea seismului a fost de 7. 

Potivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), cutremurul cu magnitudinea 7 a avut loc la aproximativ 17 km în largul coastei Izmirului și a fost resimțit până la Atena și Istanbul, potrivit USGS.

Cutremurul s-a produs la ora 13:51 la 23 de kilometri de Samos, Grecia. Afectate au fost mai multe țări, printre care Bugaria, Cipru, Turcia, Egip, Grecia, Libia, Regatul Unit și Macedonia, potrivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean. 

Momentan, nu există informații despre victime, însă ai multe clădiri s-au prăbușit. Potrivit ministrului de Interne, Suleyman Soylu, cel puțin 6 clădiri s-au prăbușit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini