Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Întâmplare uluitoare la Vaslui. Un bărbat și-a cerut în avans ajutorul de înmormântare. Ce reacție a avut primarul

Întâmplare uluitoare la Vaslui. Un bărbat și-a cerut în avans ajutorul de înmormântare. Ce reacție a avut primarul

Un bărbat a cerut ajutorul de înmormântare de la stat înainte de a muri.

Un bărbat din comuna Băcești, județul Vaslui, a surprins autoritățile locale cu o cerere inedită: să-i fie acordat ajutorul de înmormântare în avans, în timpul vieții. Acesta a declarat că nu vede rostul de a primi banii în lumea de dincolo și că preferă să beneficieze de sprijinul financiar cât timp este în viață.

„La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă?! Eu îi vreau acum cât trăiesc. Si dacă e un drept al meu, de ce sã nu beneficiez în timpul vieții?”, a declarat omul când a ajuns la primărie.

Un bărbat și-a cerut în avans ajutorul de înmormântare

Primarul localității, inițial surprins de cererea aparent neobișnuită, a luat în serios solicitarea și a contactat Curtea de Conturi pentru a verifica dacă această procedură este legală. Cu toate acestea, conform informațiilor ulterioare, cererea a fost respinsă, deoarece, potrivit legislației în vigoare, ajutorul de înmormântare se acordă doar în momentul decesului.

Ce reacție a avut primarul din sat

Edilul local a comentat că inițiativa bărbatului a fost percepută drept o glumă, dar, în ciuda caracterului inedit al cererii, a dorit să verifice posibilitatea legală a acestui demers.

Legea stipulează că ajutorul de înmormântare este, în mod obișnuit, acordat de Casa de Pensii, având o valoare de 6.785 de lei. Această sumă este destinată acoperirii cheltuielilor asociate ceremoniei funerare și este oferită în urma decesului unei persoane asigurate sau beneficiare de pensie. Primăriile intervin în situația persoanelor decedate fără venituri sau care au primit ajutor social, acordând ajutorul de înmormântare doar în cazul în care nu au primit sprijin financiar de la Casa de Pensii.

Deși solicitarea bărbatului a fost respinsă, acest episod neobișnuit aduce în atenție aspecte legate de procedurile administrative și de modul în care se gestionează astfel de situații speciale în comunitățile locale din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: