Redactia.ro
Home » Știri » Întârzieri mari la CFR Călători! Călătorii, „uitaţi” pe şine din cauza defecţiunilor. Lista curselor afectate

Întârzieri mari la CFR Călători! Călătorii, „uitaţi” pe şine din cauza defecţiunilor. Lista curselor afectate

CFR Călători anunță noi scumpiri pentru biletele de tren! Vești proaste pentru români

Gerul a pus „piedică” trenurilor. Circulaţia se desfăşoară cu întârzieri, duminică, pe raza regionalelor CFR Iaşi, Braşov şi Craiova din cauza unor şine rupte în urma temperaturilor extreme.

Pe două tronsoane din cadrul Regionalei Iaşi, Leşu Ilvei-Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei-Coşna, se menţine restricţia de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Reţeaua feroviară, afectată

Potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

Menţionăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iaşi, Braşov şi Craiova) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor.

Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, conform CFR.

Restricţie de viteză: 30km/h

De asemenea, pe raza SRCF Iaşi, pe distanţa Leşu Ilvei-Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei-Coşna se menţine restricţia de viteză de 50 de kilometri pe oră.

Pe distanţa Drăgăneşti – Fărcaşele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricţia de viteză de 30 kilometri pe oră.

ANM indică o vreme frumoasă, pentru finalul săptămânii, dar rece, cu temperaturi minime între -13 și -2 grade Celsius la nivel național. În depresiunile din Carpații Orientali, se așteaptă valori de până la -18 grade Celsius. Se pot semnala înnorări și fulguieli izolate în unele regiuni, iar vântul variază în intensitate.

Cauzele întârzierilor:

  • restricţiile de viteză introduse în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile,
  • defectările materialului rulant,
  • imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului)
  • defecţiuni ale liniilor CF (şine rupte).
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: