Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Întreținerea laptopului

Întreținerea laptopului

Pentru că activitatea noastră de zi cu zi este din ce în ce mai dependentă de tehnologie, dar avem nevoie și de independență și libertate de mișcare în același timp, laptop-urile au devenit niște aparate extrem de utilizate de către foarte multe persoane. Însă pentru a te bucura de ele pentru mult timp și pentru a funcționa optim, este nevoie ca acestea să fie întreținute corespunzător.

Cum să întreții corect laptopul tău?

Pentru un laptop, bateria este foarte importantă. Aceasta face de fapt din el să fie un dispozitiv independent și ușor de folosit oriunde. Însă, pentru a avea baterie bună trebuie să respecți niște reguli în ceea ce privește folosirea ei. Nu fă abuz de încărcare, dacă nu este nevoie, și depoziteaz-o într-un loc uscat, ferit de căldură directă sau de lumina soarelui. Asigură-te că mergi cu el periodic la service pentru curatare laptop, pentru a preveni posibilele deteriorări date de diferiți factori externi. Și cel mai important, evită să îl manipulezi necorespunzător.

Ce să păstrezi în laptop?

Software-ul descărcat și screensaverul provoacă adesea conflicte și folosesc memorie valoroasă. Păstrează în laptop doar ce este necesar, deoarece fără programe inutile va funcționa mai rapid. Asigură-te că ai protecția împotriva virușilor, care este foarte importantă. Atenție la programele spion. Spyware este un software conceput pentru a colecta datele personale ale utilizatorilor de computere fără știrea acestora. Spyware-ul este instalat în secret cu multe programe software de Internet descărcate și transmite informații despre utilizarea computerului și generează reclame pop-up. 

Microsoft estimează că programele spion sunt responsabile pentru jumătate din toate blocările computerului. Programează întreținerea regulată la un service calculatoare pentru a te asigura că funcționează corect.

Cum faci întreținerea software?

Rulează instrumentele „Curățare disc” și „Defragmentare” cel puțin lunar. Le poți găsi pe acestea în „Accesorii”. Start > Programe > Accesorii. Verifică dacă există erori de disc cel puțin lunar. Deschide „Computerul meu”, fă clic dreapta pe unitatea C, apoi selectează Proprietăți. Fă clic pe Instrumente. Unde vezi Verificarea erorilor, fă clic pe „Verifică acum”. Selectează „remediați automat erorile sistemului de fișiere”, apoi Porniți. Este posibil să ți se solicite să repornești laptopul.

Setează software-ul de protecție împotriva virușilor să descarce și să instaleze actualizările automat și să activeze protecția împotriva virușilor în timp real. În același timp efectuează scanări săptămânale de viruși.

Setează computerul să descarce automat toate actualizările Windows nou lansate. Pentru a face acest lucru deschide Panoul de control (Start > Setări > Panou de control) și fă dublu clic pe „Sistem”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro