Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis aruncă vina scumpirilor din România pe războiului lui Putin

Iohannis aruncă vina scumpirilor din România pe războiului lui Putin

Klaus Iohannis ar putea merge în Ucraina! Când ar urma să fie programată vizita președintelui România

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat că mărirea tuturor prețurilor din România are la bază inflația mondială, datorată războiului pe care Putin, președintele Rusiei l-a început pe teritoriul Ucrainei. Astfel că liderul de la Kremlin ar fi vinovat pentru nivelul ridicat de creștere a prețurilor. 

Klaus Iohannis, despre prețurile tot mai ridicate din România

Președintele Kalus Iohannis a susținut că inflaţia este „doar un factor şi că are încredere că Guvernul României a luat şi va lua în continuare” măsurile care se impun, declarând că problema nu ține strict de țara noastră, ci este o problemă la nivel global, relatează „Pro TV”.

„Daţi-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize şi să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Vinovat este Putin!”

Președintele a mărturisit că în viziunea lui, inflația fost direct amenințată de declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina. Acesta susține că Președintele Rusiei Vladimir Putin este vinovat pentru ceea ce se petrece în lume: 

„Problemea e una globală şi în SUA inflaţia se apropie de 10%, şi în ţări din Europa. Am avut aseară o discuţie cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică ei. Trebuie să fim foarte realişti, crizele nu se vor termina mâine, iar situaţia se va complica. Se găsesc anumite soluţii, dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împoriva Ucrainei”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: