Redactia.ro
Home » Știri » Iohannis, decizie de ultimă oră. La București va avea loc un Summit al statelor NATO în format B9

Iohannis, decizie de ultimă oră. La București va avea loc un Summit al statelor NATO în format B9

Iohannis, decizie de ultimă oră.

Iohannis, decizie de ultimă oră. Președintele României a susținut marți, 22 martie, o conferință de presă cu liderul polonez, Andrzej Duda, la Palatul Cotroceni. Liderul român a anunțat că împreună cu omologul său au decis să organizeze la București un Summit al statelor membre NATO în Format B9.

Iohannis, decizie de ultimă oră. La București va avea loc un Summit al statelor NATO în format B9

Iohannis a susținut astăzi o conferință de presă, la Cotroceni, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda. Președintele României a anunțat că a decis să organizeze la București un Summit al statelor membre NATO în Format B9, cu două săptămâni îanintre de întrunirea aliaților din luna iulie a acestui an. „Pentru pregătirea Summitului NATO care va avea loc în luna iulie la Madrid am decis astăzi, împreună cu Președintele Duda, să organizăm la București un Summit al Formatului B9 pe care îl voi găzdui aici la Cotroceni. Ne vom reuni astfel cu două săptămâni înainte de Summitul aliat pentru a ne coordona pozițiile în ceea ce privește consolidarea substanțială a Flancului Estic”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului român și președintele polonez au decis să-și intensifice cooperarea în contextul războiului din Ucraina. „Suntem inițiatorii unor formate regionale importante, precum București 9, format esențial pentru coordonarea transatlantică și pentru coagularea poziției Aliate pe temele majore legate de securitatea euroatlantică.Dorim, împreună cu Polonia, reafirmarea clară a sarcinii prioritare fundamentale a NATO – apărarea colectivă. Vizita Președintelui Biden în Europa și participarea sa la Summitul aliat de peste două zile transmite, o dată în plus, un mesaj puternic al unității și solidarității aliate, dar și al susținerii Statelor Unite ale Americii pentru securitatea noastră. Împreună cu Președintele Duda am abordat și prioritățile noastre comune în relația transatlantică, în special în actualul context”, a afirmat Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: