Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital. Care este starea de sănătate a fostului președinte al țării

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital. Care este starea de sănătate a fostului președinte al țării

ion iliescu

Ion Iliescu, în vârstă de 93 de ani, a fost adus de urgență la Spitalul Elias din București, după ce a acuzat stări de rău. A fost însoțit de soția sa, care a rămas alături de el în aceste momente tensionate. Cum se simte în acest moment fostul președinte al României.

Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital. Care este starea de sănătate a fostului președinte al țării

Probleme de sănătate pentru Ion Iliescu. Fostul președinte, în vârstă de 93 de ani, s-a prezentat recent la Spitalul Elias pentru un consult și analize. Medicii au concluzionat că nu este necesară internarea și că poate să meargă acasă. Deși în vârstă, Ion Iliescu se simte relativ bine.

În luna martie a acestui an, Ion Iliescu a împlinit venerabila vârstă de 93 de ani. Tot atunci, fostul președinte al României, a vorbit despre starea sa de sănătate. „Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență,”, declara Ion Iliescu, la vremea respectivă.

Ion Ilescu a dezvăluit atunci că rare sunt ocaziile în care se plimbă. Preferă să citească sau să poarte conversații cu prietenii apropiați care îi telefonează ori de câte ori au ocazia.

Ion Iliescu s-a retras din viața politică de mai bine de un deceniu

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930, în Oltenița, România. A studiat ingineria electrică la Institutul Politehnic din București, absolvind în 1955. Cu o pregătire academică în domeniul tehnic, nu era evident că va deveni o figură-cheie în politica României.

Cariera politică a lui Ion Iliescu a început în perioada comunistă. În anii ’60, a deținut funcții în cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, iar în 1965 a devenit membru al Comitetului Politic Executiv. În această perioadă, a ocupat diverse funcții în guvern și în partid, contribuind la administrarea țării sub regimul comunist.

Momentul crucial al carierei sale a fost Revoluția Română din 1989. După prăbușirea regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu a devenit o figură cheie în perioada de tranziție politică. A fost co-fondatorul și liderul Frontului Salvării Naționale (FSN), care a preluat puterea după evenimentele revoluției.

În decembrie 1989, Ion Iliescu a devenit președintele interimar al României și ulterior președinte ales în 1990. El a ocupat funcția de președinte în două mandate distincte: 1990-1992 și 1992-1996.

Ion Iliescu s-a retras din viața politică activă în anii 2010, dar rămâne o figură respectată și controversată în același timp în România.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: