Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu a fost internat și operat de urgență. Starea fostului președinte

Ion Iliescu a fost internat și operat de urgență. Starea fostului președinte

Ion Iliescu a fost transportat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu. Diagnosticul este pericardită hemoragică.

Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, pe 1 aprilie, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Capitală. Pericardita reprezintă o inflamare a pericardului, adică a celor două straturi subțiri de țesut care înconjoară inima, o țin în loc și o ajută să funcționeze. Normal, o cantitate mică de lichid păstrează straturile separate, astfel încât să nu existe fricțiuni între ele.

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Capitală pentru o afecţiune cardiovasculară, au precizat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Capitală din cauza unor probleme la inimă.

La ora transmiterii ştirii, medicii decid dacă îl vor opera sau nu pe fostul şef de stat.

Fostul preşedinte are 89 de ani

Ion Iliescu a deţinut funcţia de preşedinte al României pentru două mandate, între 1992-1996 şi 2000-2004.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare CC Iliescu din Capitală, după ce medicii de la Spitalul Elias au decis că problemele sale de sănătate nu sunt de competenţa lor.

Ion Iliescu a fost în cursul acestei zile la Spitalul Elias, unde merge lunar pentru controale medicale. Fostul preşedinte a ajuns la Spitalul Elias cu propriul autoturism, plângându-se că are probleme respiratorii. După ce a fost văzut de medici, aceştia au decis să îl transfere totuşi la Institutul C.C. Iliescu, pentru investigaţii suplimentare la inimă.

Un simptom obișnuit al pericarditei este durerea puternică toracică, ce este cauzată de apariția inflamării straturilor acestui sac.

Pericardita hemoragică este, în fapt, o inflamație a pericardului însoțită de o efuzie sângeroasă. Condiția este frecvent cauzată de infecții bacteriene severe, dar și de anumite tratamente și, posibil, chiar de vârsta înaintată.

Pericardita hemoragică implică faptul că sângele s-a amestecat cu o efuzie fibrină sau supurativă și s-a aumulat masiv în pericard. Această afecțiune poate apărea, de asemenea, la infecții bacteriene severe sau la pacienți cu diateză hemoragică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: