Redactia.ro
Home » Știri » Ion Iliescu, declarație după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Am avut ocazia să o cunosc”

Ion Iliescu, declarație după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Am avut ocazia să o cunosc”

GALERIE FOTO (2)

Fostul președinte al României și-a exprimat regretul vizavi de moartea suveranei Marii Britanii. Ion Iliescu a transmis un mesaj lung despre ce înseamnă pierderea Reginei Elisabeta, dar și despre întâlnirea cu aceasta!

Ion Iliescu, despre moartea Reginei Elisabeta a II-a

Ajuns la 92 de ani, fostul președinte al României a vorbit despre imensa pierdere a poporului britanic, dar și a lumii întregi, prin moartea reginei Elisabeta. „Marea Britanie a pierdut, într-un moment delicat pentru Occident şi pentru democraţie, un lider şi un liant al solidarităţii naţionale, iar România un prieten şi un reper.
Încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână. Victoria Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial, la care Regina a participat direct, ca toată generaţia din care a făcut parte, a fost începutul unor reforme economice şi sociale ce au influenţat atât continentul european, cât şi întreaga lume. Şi-a făcut datoria care-i revenea în sistemul politic britanic, fără ezitare, şi fără să se lase purtată de convingerile sale personale, oricât de greu i-a fost asta, în momente delicate din viaţă. A fost o personalitate puternică, şi complexă, dincolo de imaginea care ni se prezintă, ca de obicei, în astfel de momente”, afirmă fostul preşedinte.

Ion Iliescu și Regina Elisabeta, întâlnire oficială în 2004

Fostul președinte al României, despre întâlnirea cu Regina Marii Britanii

Amintindu-și despre interacțiunea cu Majestatea Sa, din timpul mandatului său de președinte, Ion Iliescu spune că a fost una excelentă. El spune că datorită suveranei, Marea Britanie a fost un partener activ în efortul de industrializare și de modernizare a economiei României.
”Am avut ocazia să o cunosc şi să discut cu Regina, dincolo de constrângerile protocolului. O personalitate puternică, deschisă către problemele care dominau agenda publică, şi cu simţul umorului. Şi care nu a uitat o clipă de interesele ţării al cărui şef de stat era! Păstrez o amintire puternică întâlnirii din 2004, în cadrul vizitei private în Marea Britanie, când Regina a oferit un dejun privat, la care a participat şi marea noastră balerină Alina Cojocaru”, subliniază Ion Iliescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini