Redactia.ro
Home » Sport » Ion Țiriac a împlinit 81 de ani! Cum l-au poreclit italienii

Ion Țiriac a împlinit 81 de ani! Cum l-au poreclit italienii

Ion Țiriac a împlinit 81 de ani

Ion Țiriac a împlinit 81 de ani. Jurnaliștii de la Tennis Circus i-au dedicat cu această ocazie un articol, în care i-au găsit și o poreclă.

„Contele Dracula al tenisului” este porecla pe care i-au dat-o omului de afaceri, jurnaliștii italieni chiar de ziua sa.

„Contele Dracula al tenisului s-a născut pe 9 mai 1939 și după o carieră frumoasă în care a fost o voce importantă în tenis, a devenit managerul mai multor campioni. Un barbat bizar, care iubește sportul, un manager și un om de afaceri extraordinar. Așa poate fi descris Ion Țiriac. Viclenia și calitățile sale economice l-au ajutat să devină cel mai bogat sportiv profesionist din lume. Are un traseu memorabil”, titrează cei de la Tennis Circus.

Ion Țiriac a împlinit 81 de ani

Ion Țiriac a jucat inițial hochei. A făcut parte din echipa participantă la Jocurile Olimpice de la Innsbruck și la Campionatele Mondiale. Apoi s-a îndreptat către tenis. În 1970 câștiga împreună cu cel care i-a devenit unul dintre cei mai buni prieteni, Ilie Năstase, turneul de la Roland Garros. Cei doi au continuat să câștige la dublu numeroase competiíi. Open Philadelphia Indoor, Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open sau Arymehr Cup. Între anii 1959 și 1978 a făcut parte din echipa de Cupă Davis a României. Atunci țara noastră a avut cele mai bune rezultate din istoria competiției. Ilie Năstase și Ion Țiriac au jucat trei finale. După ce a decis să se retragă de pe teren a devenit manager, lucrând cu cei mai buni jucători ai momentului. Din 1998 și până în 2004 a fost și președinte COSR. În acest moment este președintele Federației de Tenis și patronează turneul de la Madrid, unul dintre cele mai importante din lume.

Primul român intrat în Topul Forbes

Fostul jucător de tenis este unul dintre cei mai bogați oameni din sport. El a fost și primul român care a intrat în topul Forbes, având în acel moment o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Țitiac are afaceri în mai multe domenii: bancar, al transforturilor și auto.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: