Redactia.ro
Home » Știri » Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei de Tenis!

Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei de Tenis!

Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei de Tenis!

Ion Ţiriac este noul preşedinte al federaţiei de tenis. Omul de afaceri, în vârstă de 80 de ani a fost ales astăzi, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis.

La alegeri au fost cinci candidaţi.

Marius Vecerdea a luat 11 voturi, Ion upa a ob inut 3 voturi  iar ceilalţi candidaţi nu au adunat niciun vot din cele 46 exprimate. Fostul mare jucător de tenis a condus Comitetului Olimpic şi Sportiv Român între 1998 şi 2004, iar acum a preluat Federaţia de tenis de la un alt tenismen, George Cosac. Toată lumea aşteaptă acum ca Ion Ţiriac să rezolve problemele pe care federaţia le are de ceva vreme. Federaţia nu a mai primit bani din 2017 de la Ministerul Tineretului şi Sportului, în urma litigiilor care au ajuns în instanţă. Chiar dacă a câştigat un mandat de 4 ani, omul de afaceri a surprins deja pe toată lumea.

Ion Ţiriac este noul preşedinte al Federaţiei de Tenis, dar a anunţat că are de gând să se retragă peste 6 luni.

„Eu o să am un mandat scurt. Consider că trebuie să încerc să fac acest motor din piese mici şi să şi funcţioneze. Nu pot singur, trebuie să aleagă şi ei între ei pe cineva care vrea să facă ceva. Dar pe cineva care chiar îşi doreşte să facă ceva, nu doar titlu de vicepreşedinte sau director”

,declara cel mai bogat român cu câteva zile înaintea alegerilor.

Născut în 9 mai 1939, în Brașov, Ion Țiriac a fost unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis ai României. Triplu finalist al Cupei Davis, a câștigat turneul de la Roland Garros, la dublu, alături de Ilie Năstase. În 1968, a ocupat locul 8 la simplu, cel mai bun din carieră. La dublu, a câștigat 22 de titluri. A fost managerul unor jucători renumiţi printre care Boris Becker și Goran Ivanisevic. Ţiriac este şi deținător al licenței Open-ului România şi organizează și turneul de la Madrid.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini