Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie a gafat-o din nou! Ce declarații controversate a făcut despre concubinaj. Răspunsul oferit unei femei: „Nu vă lasă să ajungeți în rai”

ÎPS Teodosie a gafat-o din nou! Ce declarații controversate a făcut despre concubinaj. Răspunsul oferit unei femei: „Nu vă lasă să ajungeți în rai”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut stârnit iar reacții cu declarații sale controversate! El și-a exprimat părerea despre persoanele care trăiesc în concubinaj și le-a transmis un sfat foarte important cuplurilor. De această dată, în atenția lui au intrat în vizor cuplurile care trăiesc în concubinaj.

Ce spune ÎPS Teodosie despre concubinaj

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a exprimat în mod clar și ferm împotriva concubinajului, considerându-l un păcat grav din perspectiva învățăturii Bisericii Ortodoxe. În mai multe ocazii, el a afirmat că relațiile de concubinaj (conviețuirea fără căsătorie religioasă) sunt nepermise și condamnate de Biserică.

Arhiepiscopul a subliniat și importanța căsătoriei religioase ca formă de unire binecuvântată de Dumnezeu între un bărbat și o femeie, fiind singura cale prin care relația lor poate fi sfințită și recunoscută de Biserică.

IPS Teodosie cataloghează concubinajul drept ”un păcat greu” care nu îi lasă pe oameni să ”urce spre cer”, susţinând că aceia care stau în concubinaj sunt ”în slujba celui rău”.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarații despre cei care locuiesc împreună și au o familie, dar nu sunt căsătoriți în fața lui Dumnezeu. Din ce în ce mai multe cupluri aleg acest stil de viață, însă Arhiepiscopul nu vede deloc cu ochi buni acest lucru.

Răspunsul uluitor oferit unei femei

Aceste declarații vin, după ce o femeie i-a mărturisit că a trăit patru ani în concubinaj, iar de curând s-a cununat cu bărbatul respectiv. ÎPS Teodosie a spus, într-o emisiune radio, că acesta este un păcat greu, care nu îi va lăsa pe oameni să urce spre cer. În plus, a spus că acesta este patima desfrâului.

”Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, a declarat ÎPS Teodosie, conform sursei citate.

”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a fost răspunsul dat de ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: