Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe scările Catedralei, în timp ce sfințea apa

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe scările Catedralei, în timp ce sfințea apa

ÎPS Teodosie a oficiat în această dimineață slujba de sfințire a apei. Aghisma urmează să fie îmbuteliată în 110.000 de sticle. Însă, sluja de dimineață nu a fost lipsită de incidente. ÎPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut pe scările Catedralei, fiind ajutat de credincioși să se ridice. 

ÎPS Teodosie s-a împiedicat pe scările Catedralei, în timp ce sfințea apa

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a dezechilibrat și a căzut, marți, la ceremonialul de sfințire a apei care va fi îmbuteliată și care urmează să fie împărțită credincioșilor de Bobotează. Un incident similara a vut loc și în urmă cu un an, la aceeași ceremonie. Anul trecut, prelatul era să cadă pe o cisternă cu apă.

La evenimentul din acest an, ÎPS Teodosie a fost ajutat de credincioși să se ridice. Și la sluja de astăzi, arhiepiscopul s-a urcat pe cisterne pentru a sfinți apa care va fi îmbuteliată în 110.000 de sticle.

ÎPS Teodosie este cunsocut ca fiind unul dintre cei mai sceptici în privința pandemiei de coronavirus. Însă, Arhiepiscopul Tomisului a ținut să le transmită un mesaj enoriașilor, acela de a păstra distanța în timpul slujbei.

„Sigur ca trebuie sa aiba toti oamenii sarbatoarea Bobotezei, sarbatoarea darurilor care vin de sus din Ceruri. Cine nu crede, sa stea deoparte, nu sa critice, sa nu ii opreasca pe cei ce cred sa isi faca sarbatoarea. De accea, noi vom tine sarbatoare ca intotdeauna, nu avem motive sa anulam o sarbatoare sau sa o restrictionam. Sarbatoarea vine din Cer, nu poate fi Cerul supus Pamantului, ci Pamantul se supune Cerului„, a declarat Teodosie.

La slujba de Bobotează sunt așteptați circa 10.000 de oameni. Slujba se va desfășura în Portul Tomis, acolo unde vor fi aruncate în mare și tradiționalele cruci, după cum a anunțat luni ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Agheasma Mare se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămânând tot aşa de proaspătă, de curată şi de bună la gust, ca şi atunci când a fost scoasă din izvor, fapt pe care îl remarcă, din vechime, Sfinţii Părinţi şi scriitorii bisericeşti”, au spus oamenii Bisericii.

Termenul de „aghiasmă” înseamnă atât lucrarea de sfințire a apei, cât și apa sfințită. Aghiasma de la Bobotează este numită Mare deoarece se consideră că are o putere deosebită.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: