Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie, slujbă de alungare a Covidului. Preoții au pornit în procesiune noaptea într-o comună din Constanța

ÎPS Teodosie, slujbă de alungare a Covidului. Preoții au pornit în procesiune noaptea într-o comună din Constanța

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a pornit, în fruntea unui sobor de preoți, o slujbă pentru alungarea Covidului, pe noctură… Procesiunea a avut loc pe străzile unei comune din Constanța, după lăsarea întunericului.

S-a întâmplat serile trecute, când ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a pornit pe străzile comunei constanțene Cogeac, într-o procesiune religioasă pentru a alunga virusul Covid-19.

ÎPS Teodosie, slujbă de alungare a Covidului noaptea

Localnicii din Cogeac au suprins imaginile slujbei care a avut loc pe străzile comunei lor. Mare le-a fost mirarea să vadă că în fruntea soborului de preoți se afla nimeni altul decât Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă pentru alungarea Covidului.

Procesiunea religioasă ar fi fost realizată la rugămintea primarului din Cogeac, Cati Hristu. Astfel, reprezentanţii Arhipeisciopiei Tomisului au decis să vină în ajutorul edilului. Procesiunea religioasă a fost organizată cu scopul de a alunga necazul apărut odată cu apariția virusului, prin care s-a vrut alungarea necazul.

Deși autoritățile recomandă stăruitor populației să păstreze distanțarea socială, se pare că preoții nu prea s-au mai gândit la acest aspect. S-a format rapid un grup de peste 20 de persoane care nu au mai ținut cont de regulile de distanțare socială de minim 2 metri între ele.

Imaginile surprinse de localnici au surprins momentul pentru unii emoționant, pentru alții revoltător. Imaginile au fost mai apoi postate pe Internet, unde au fost comentate de toată țara.

ÎPS Teodosie, slujbă din autoutilitară

Nu este prima dată când reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului organizează slujbe prin oraş.

În iulie, o procesiune cu moaştele Sfântului Pantelimon, recunoscut ca medic, tămăduitor și ocrotitor în molime, și ale Sfinților Epictet și Astion a avut loc chiar pe străzile din Constanța. Și atunci, procesiunea a fost condusă de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, care atunci a fost însoțit de încă doi preoți. Atunci Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba dintr-o utilitară, cu care a pornit la drum pe principalele străzi ale orașului de la malul mării.

ÎPS Teodosie, Slujbă pentru chemarea ploii

ÎPS Teodosie a mai șocat și cu slujba pentru chemarea ploii, din aprilie.

Mai exact, pe 24 aprilie 2020, de Izvorul Tămăduirii, preoții din sate, dar și cei din orașe au fost sfătuiți să meargă pe câmp pentru a se ruga Cerurilor pentru ploaie.

„În toate momentele de secetă s-a ieșit la câmp cu Sfinte Moaște, cu rugăciuni. Întotdeauna, Dumnezeu a răspuns cu ploaie. Vineri, obligatoriu (nr.azi) vom merge după slujba de la Biserică, vom face agheazmă, iar cu acea agheazmă se va merge la câmp pentru a face rugăciuni de ploaie. Dumnezeu ne dă dacă îi cerem”, a declarant atunci ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a mai declarat în aceeași perioadă că, din punctul său de vedere, toți am greșit în momentul în care ca și credincioși am stat în casă, în loc să se meargă la Biserică, de Sfânta Noapte a Învierii.

„Cu toții am greșit. Am stat acasă în loc să mergem la Biserică. Nici asta nu este în regulă. Credincioșii mi-au spus cu lacrimi că le este greu să stea acasă, dar dacă după această ședere acasă, se prelungește această secetă, atunci necazul se înmulțește”, a explicat ÎPS Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: