Redactia.ro
Home » Știri » ÎPS Teodosie, ținut în brațe de un preot pentru a nu-și pierde echilibrul în caleașcă FOTO

ÎPS Teodosie, ținut în brațe de un preot pentru a nu-și pierde echilibrul în caleașcă FOTO

GALERIE FOTO (4)

ÎPS Teodosie, ținut în brațe de un preot pentru a nu-și pierde echilibrul în caleașcă. Înaltpreasfințitul Teodosie a participat la slujba de Bobotează din Constanța. Acesta a avut nevoie de sprijinul unui preot pentru a-și menține echilibrul în caleașca în care a defilat pe străzile Constanței.

ÎPS Teodosie, ținut în brațe de un preot pentru a nu-și pierde echilibrul în caleașcă FOTO

ÎPS Teodosie a oferit imaginea zilei. Slujba de sfințire a apei la Constanța a avut loc în Portul Tomis, faleza Constanței fiind în șantier. Dimineață a fost oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală„Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, iar un sobor de preoți, alături de Garda de Onoare constituită din militari ai Forțelor Navale și Muzica Militară a Forței Navale au plecat din fața Catedralei Arhiepiscopale în procesiune religioasă pe Bulevardul Regina Elisabeta. Înaltpreasfințitul Teodosie i-a binecuvântat pe credincioși din tresusa sa.

Tot drumul, ÎPS Teodosie a fost sprijinit de un alt preot pentru a-și menține echilibrul în caleașcă. Imaginile cu acesta au devenit subiect de discuție în mediul online. Unii sunt de părere că preotul se confruntă cu probleme de sănătate. Mulțimea adunată a primit binecuvântarea ierarhului, dar și vorbele sale. „Anul acesta începând cu o Bobotează atât de liberă, binefăcătoare pentru noi, să ne simţim cu adevărat liberi că Dumnezeu ne-a eliberat. Şi să avem bucurie tot anul, să nu ne înspăimântăm de valurile care vin. Suntem deasupra valurilor cu Dumnezeu: Dumnezeu a învins şi valurile mării şi valurile păcatelor. De aceea să ne bucurăm de această zi de sărbătoare“.

La sfârșitul slujbei s-au aruncat treicruci în apa Mării Negre, după care 23 de tineri puternici îmbrăcați în costume de neoprean au sărit în apă pentru a lua crucea. Doar trei dintre au reușit să le prindă. Pentru ca ceremonia să se desfășoare în liniște și fără incidente, 250 de jandarmi, precum și echipaje de la Poliția Locală au asigura ordinea.

ÎPS Teodosie s-a urcat pe cisterne pentru a sfinți apa de Bobotează

În Ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie a oficiat ceremonia, slujba de sfințire a apei. Deși anunțase că nu se va urca pe cisterne, înaltul cleric a făcut-o din nou. „Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, unii se mai miră că urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi agheasma”, a spus ÎPS Teodosie, la finalul slujbei.

Apa sfințită a fost îmbuteliată în peste 150.000 de sticle de plastic ce au fost oferite credincioșilor. “Cât ţine praznicul Bobotezei, de pe 5 până pe 14 ianuarie, nu este interzis să ne spălăm noi ca oameni, putem să amânăm spălarea rufelor din această decenţă, sfială şi respect faţă de apa sfinţită. Să nu spălăm rufele murdare în timpul praznicului Bobotezei. Aşa este şi după canoane. “În perioada neputinţei femeii nu poate lua nici Aghiasmă, nici anafură, nici măcar Aghiasmă Mică, darămite Aghiasmă Mare. Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua Aghiasmă. ”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: