Redactia.ro
Home » Știri » Israelul trece la un nou nivel în războiul cu gruparea Hamas. A fost activat Iron Beam, sistemul de apărare cu laser

Israelul trece la un nou nivel în războiul cu gruparea Hamas. A fost activat Iron Beam, sistemul de apărare cu laser

iron beam

Gruparea Hamas continuă sa atace Israelul. Până în prezent, peste 4000 de persoane și-au pierdut viața din cauza războiului, între ele numărându-se și sute de civili nevinovați. Ca răspuns la agresiunea grupării Hamas, autoritățile israeliene au decis implementarea rapidă a sistemului de apărare aeriană cu laser Iron Beam.

Israel a activat Iron Beam, sistemul de apărare antiaeriană cu laser

Conform specialiștilor în domeniul militar, Iron Beam este menit să fie un plus la actuala apărare aeriană a Israelului, bazată pe Iron Dome.

Fiecare tragere efectuată cu Iron Beam costă până la 1.000 de dolari, ceea ce reprezintă o diferență semnificativă în comparație cu costul unei rachete interceptoare Tamir din sistemul Iron Dome, evaluată la între 40 și 50 de mii de dolari.

De asemenea, două corvete recent intrate în uz în cadrul forțelor navale israeliene au fost folosite pentru prima dată împotriva unor ținte din Gaza asociate cu Hamas. Israel dispune de un aparat militar extins.

Vorbim despre un efectiv de 169.500 de militari activi, care sunt angajați în armată, marină și forțe paramilitare. Alți 465.000 de persoane alcătuiesc forțele de rezervă ale Israelului, iar 8.000 fac parte din forțele paramilitare.

Aproximativ 300.000 de soldați israelieni sunt dislocați în prezent în zona apropiată a Fâșiei Gaza, datorită preocupărilor legate de posibila declanșare a unei operațiuni terestre.

Israelul are o forță militară impresionantă

Serviciul militar este obligatoriu pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani. Odată înrolați, bărbații trebuie să servească timp de 32 de luni, în timp ce femeile trebuie să facă 24 de luni de serviciu militar. În contextul atacurilor asupra Israelului, Pentagonul a desfășurat două portavioane și navele lor de sprijin în estul Mediteranei. USS Gerald Ford, care a fost dat în folosință în 2017, este cel mai recent portavion al Statelor Unite și, de fapt, cel mai mare portavion din lume, cu un echipaj de peste 5.000 de marinari.

Acest portavion, echipat cu un reactor nuclear, are capacitatea de a găzdui mai mult de 75 de aeronave militare, printre care se numără avioane de luptă precum F-18 Super Hornet.

De asemenea, este dotat cu un arsenal de rachete, inclusiv racheta Evolved Sea Sparrow, care are o rază medie de acțiune și este utilizată pentru contracararea amenințărilor din aer, cum ar fi dronele. Portavionul USS Dwight Eisenhower, dat în funcțiune în 1977, a fost implicat pentru prima dată în operațiuni în timpul invaziei Irakului în Kuweit.

Portavionul, cunoscut și sub numele de Ike, are un echipaj format din 5.000 de marinari și are capacitatea de a transporta până la nouă escadrile de aeronave, inclusiv avioane de luptă, elicoptere și aeronave specializate în operațiuni de spionaj, supraveghere și recunoaștere.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: