Redactia.ro
Home » Știri » Istoria se scrie la Londra. Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a sunt primele de la moartea lui Winston Churchill din 1965

Istoria se scrie la Londra. Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a sunt primele de la moartea lui Winston Churchill din 1965

GALERIE FOTO (2)

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a sunt primele de la moartea lui Winston Churchill, în 1965. Luni, la ora 12:00, la Abaţia Westminster, în prezenţa a peste 2.000 de invitaţi, inclusiv sute de demnitari străini şi capete încoronate, va fi ceremonia pentru funerariile Reginei.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a sunt primele de la moartea lui Winston Churchill din 1965

Porţile Westminster Hall s-au închis pentru public luni la ora 06:30, pentru ca sicriul Reginei să fie pregătit pentru a fi mutat la Westminster Abbey. Astfel de funeralii de stat nu au mai avut loc de la moartea lui Winston Churchill, în 1965.

Cum au arătat funeraliile de stat din 1965 ale lui Winston Churchill

La moartea lui Sir Winston Churchill, acesta a fost onorat cu o înmormântare de stat – cea mai recentă care a avut loc în Marea Britanie înainte de cea a Reginei Elisabeta a II-a, care are loc luni, 19 septembrie. Churchill a fost prim-ministru de două ori și a condus Marea Britanie spre victorie în cel de-al Doilea Război Mondial.

Winston Churchill a murit pe 24 ianuarie 1965, iar funeraliile sale de stat au avut loc șase zile mai târziu, la 30 ianuarie.

Înainte de înmormântarea sa, trupul lui Sir Winston Churchill a fost depus la Westminster Hall din Londra timp de trei zile întregi – de la 27 ianuarie 1965 până în dimineața zilei de 30 ianuarie. Un catafalc îmbrăcat în catifea neagră susținea sicriul, pe care era drapat un steag al Uniunii, în timp ce o pernă de mătase neagră așezată deasupra ținea însemnele lui Churchill în calitate de Cavaler al Jartierei.

Peste 300.000 de oameni și-au luat rămas bun de la Winston Churchill

Peste 300.000 de persoane au venit să îi aducă un omagiu lui Sir Winston în timp ce acesta era depus în stare de veci, iar Westminster Hall a fost ținut deschis aproape non-stop pentru a putea găzdui numărul de persoane îndoliate. Înmormântarea a început cu sunetul Big Ben, iar în Hyde Park a avut loc o salvă de 90 de tunuri pentru a marca 90 de ani de viață a lui Churchill.

Sicriul a fost purtat de la Westminster Hall și așezat pe un car de tunuri înainte de o procesiune pe străzile Londrei. În timp ce procesiunea părăsea New Palace Yard a Palatului Westminster, o singură împușcătură a fost trasă în St James’s Park. Sicriul a traversat apoi orașul pe trăsura cu tunuri, trecând pe lângă mai multe repere importante, printre care Whitehall, Trafalgar Square și The Strand.

sursă foto: AP

Trăsura care purta sicriul, trasă tot de marinari. Regina Elisabeta a II-a de pus o coroană pentru Winston Churchill

Așa cum este tradițional la funeraliile de stat, trăsura cu tunuri care purta sicriul lui Churchill nu a fost trasă de cai, ci de marinari din Marina Regală, cu ajutorul unor frânghii. Când Churchill s-a pensionat în 1955, regina i-a trimis o scrisoare scrisă de mână în care îi spunea că niciun succesor „nu va putea vreodată pentru mine să ocupe locul primului meu prim-ministru căruia atât eu cât și soțul meu îi datorăm atât de mult și pentru a cărui înțeleaptă îndrumare în primii ani ai domniei mele îi voi fi întotdeauna profund recunoscătoare”.

La înmormântarea lui Churchill, Regina a oferit o coroană de flori albe și un mesaj care spunea „Din partea națiunii și a Commonwealth-ului. În amintirea recunoscătoare. Elizabeth R.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: