Redactia.ro
Home » Știri » ISU face angajări! Este nevoie de 1.400 de pompieri, iar salariul este unul foarte generos

ISU face angajări! Este nevoie de 1.400 de pompieri, iar salariul este unul foarte generos

GALERIE FOTO (2)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut un apel public pentru tinerii curajoși din țara noastră. Este nevoie de 1.400 de pompieri pe tot teritoriul României, iar condițiile de eligibilitate pentru posibilii angajați nu sunt deloc greu de îndeplinit. Pachetul salarial nu a fost comunicat încă cu exactitate, dar pompierii cu vechime în domeniu își asigură viitorii colegi că acesta poate depăși cu ușurință 3.000 de lei. 

În timp ce mulți dintre angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au pensionat, locurile lăsate libere de aceștia nu au fost încă ocupate. Țara noastră trece printr-un impas în acest moment, iar cei care își doresc să aibă o carieră în acest domeniu tot mai puțin.

Deoarece misiunile de salvare sunt tot mai multe, ISU a făcut un apel public la tinerii din țara noastră, care vor să-și pună abilitățile în folosul siguranței publice. În toată țara au fost demarate deja campanii de angajare, iar locurile disponibile nu sunt deloc puține. Cei care-și doresc să devină pompieri au la dispoziție 1.4000 de locuri libere, iar condițiile pentru a fi eligibili postului sunt foarte accesibile.

Care sunt criteriile de selecționare pentru viitorii angajați ISU

Mai exact, un viitor angajat ISU trebuie să aibă terminate minim 10 clase și vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Bineînțeles, aceștia vor fi supuse unor probe, dar pentru început nu ar trebui să se prezinte la interviu dacă au fobii care i-ar putea împiedica să-și îndeplinească meseria. Printre cele mai comune se numără: frica de înălțime, de întuneric sau de flăcări.

Urmează apoi 3 probe fizice, care vor pune la încercarea abilitățile și rezistența candidaților.

Prima constă în urcarea şi coborârea pe o scară culisantă până la nivelul etajului 2 al turnului de instrucție.

A doua se numeşte “Deplasarea în subsol întunecat”. Candidaţii trebuie să parcurgă un traseu cu lungimea de 20 metri, echipaţi cu aparatul de respirat, având vizorul obturat.

Ulterior, cei care trec de probele menționate anterior mai au de parcurs un traseu care le testează condiţia fizică.

Cei care cred că ar fi potriviți pentru o asemenea poziție ar trebui să știe că înscrierile online se vor termina curând. Ca dată limită, ISU a stabilit ziua de 27 noiembrie 2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: