Redactia.ro
Home » Știri » Iubitul gravidei moarte la Spitalul Bacău rupe tăcerea: „Maria nu avea cum să se mai facă bine…”

Iubitul gravidei moarte la Spitalul Bacău rupe tăcerea: „Maria nu avea cum să se mai facă bine…”

Iubitul gravidei moarte la Spitalul Bacău rupe tăcerea: „Maria nu avea cum să se mai facă bine...”

Maria, în vârstă de 38 de ani, a fost programată pentru un control ginecologic rutinier, în urma căruia sarcina ei a fost evaluată ca fiind în parametri normali. Cu toate acestea, a doua zi, starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, prezentând dureri abdominale severe, febră, frisoane și dureri de cap. Acesta a fost începutul unei serii de evenimente care a dus la tragedie.

Iubitul gravidei moarte la Spitalul Bacău rupe tăcerea

La sosirea la Spitalul din Bacău, Maria a fost diagnosticată cu o sarcină oprită din evoluție. Cu toate acestea, tratamentul și intervenția necesară au fost întârziate, iar operația nu a avut loc decât după mai bine de 12 ore de la internare. Ovidiu povestește că, în ciuda asigurărilor medicilor că Maria era monitorizată și că se aștepta să se îmbunătățească, ea nu a avut niciodată șanse reale de recuperare.

După operație, starea Mariei s-a înrăutățit rapid, suferind două stopuri cardiorespiratorii înainte ca ultimul să îi fie fatal. Această tragedie nu a afectat doar viața Mariei, ci și a fătului pe care îl purta.

„Maria nu avea cum să se mai facă bine…”

Ovidiu acum acuză personalul medical de la spital că intervenția lor a fost întârziată și că nu au acționat prompt pentru a salva viața partenerei sale. El remarcă lipsa transparenței și a informațiilor din partea spitalului în legătură cu tratamentul și evoluția stării de sănătate a Mariei, subliniind faptul că nimeni nu i-a prezentat fișa de internare sau detaliile tratamentului aplicat.

„Mi-au spus că au monitorizat-o și că așteptau să se facă bine. Dar Maria nu avea cum să se facă bine…”, povestește Ovidiu, partenerul femeii. 

„Nu am văzut nici în ziua de astăzi fișa de internare, ce s-a întâmplat, ce tratament. Nimeni. Este o nebuloasă cu fișa Mariei”, spune bărbatul, conform Antena 3 CNN. 

În timp ce conducerea spitalului susține că s-au respectat toate protocoalele și că starea Mariei a fost inițial satisfăcătoare, familia își caută acum răspunsuri și dreptate. Au fost depuse mai multe reclamații, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă la sesizarea familiei.

„Starea pacientei a fost satisfăcătoare la momentul în care s-a prezentat în serviciul nostru, a rămas internata, dar după câteva ore starea pacientei s-a agravat. Atunci s-a format o comisie din medicii de la maternitate”, afirmă Aurelia Țaga, directorul medical SJU Bacău.

„Am așa durerea și îi învăț pe medici să deschidă ochii mari, să nu mai moară mame, să rămână copiii mici. Cum e cazul de la Botoșani și multe, și multe cazuri. Eu nu am ce să fac, să-i bag în pușcărie, eu nu am nicio șansă… Multe cazuri am văzut de astea, care au rămas, mortul e vinovat”, spune și mama Mariei., potrivit aceleași surse. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: