Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden a luat masa cu soldații americani din Polonia. Imaginile au devenit virale

Joe Biden a luat masa cu soldații americani din Polonia. Imaginile au devenit virale

GALERIE FOTO (6) Joe Biden a luat masa cu soldații americani din Polonia.

Joe Biden, un nou atac la adresa lui Vladimir Putin. Joe Biden, președintele SUA a vizitat trupele americane aflate la Rzeszow, în Polonia, unde a făcut declarații alături de liderul țării, Andrezj Duda. De asemenea, liderul Statelor Unite ale Americii i-a transmis un nou mesaj lui Vladimir Putin.

Joe Biden a luat masa cu soldații americani din Polonia. Imaginile au devenit virale

Președintele Statelor Unite ale Americii a vizitat Polonia, unde s-a întâlnit cu trupele americane aflate la Rzeszow. Joe Biden a aterizat vineri după amiază în Polonia, la Rzeszow, la 100 km de frontiera ucraineană. Liderul de la Casa Albă a preferat să ia masă împreună cu soldații americani, mâncând pizza alături de ei. Joe Biden va merge la Varșovia, unde va avea întâlniri cu liderii polonezi și va vizita un centru de primire a refugiaților ucraineni care au fugit din calea războiului. Joe Biden a participat joi, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 și Consiliului European, în contexul războului dintre Rusia și Ucraina. Președintele Poloniei va ajunge și el la Rzeszow, din sud-estul Poloniei, pentru a-l întâlni pe Biden și a-l informa despre situația de la granița cu Ucraina.

Avionul său s-a întors la Varșovia din cauza unei probleme tehnice. În Polonia, Biden a lăudat curajul și rezistența civililor, spunând că au coloană vertebrală. ”Cetăţenii ucraineni au coloană vertebrală. Au mult curaj. Uitaţi-vă cum se ridică… Femei, tineri care stau în mijlocul, în faţa unui tanc blestemat, spunând ”Nu plec. Rezist”. Sunt incredibili”, a subliniat liderul SUA.

De asemenea, președintele SUA le-a mulțumit trupelor americane, numindu-le ”cea mai bună forţă de luptă din istoria lumii”. ”Implicarea voastră include mai mult decât doar dacă puteţi sau nu alina suferinţa oamenilor din Ucraina. Suntem într-o nouă fază (…) Suntem într-un punct de inflexiune”, a adăugat Biden.

Presa internațională a semnalat eforturile SUA și ale NATO de a determina China să nu ajute Rusia în campania sa militară din Ucraina. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, în urma summit-ului extraordinat al Alianței: „Mesajul nostru este că Beijingul ar trebui să se alăture restului lumii și să condamne intervenția în Ucraina, și să nu furnizeze Rusiei nici sprijin economic, nici militar”.

De ce a vizitat Joe Biden doar Polonia, nu și România

Mulți români s-au întrebat de ce președintele american Joe Biden nu a vizitat și România, ci doar Polonia, având în vedere că în ambele țări au frontieră comună cu Ucraina. Între SUA și România există un parteneriat strategic, iar relația bilaterală „este mai caldă, mai armonioasă şi predictibilă”, a afirmat Nadia Crişan, director executiv la Universitatea Princeton. Conform acesteia, administrația Biden nu a simțit nevoia să ajungă și în România, mai ales că vicepreședintele Kamala Harris a vizitat țara noastră pe 11 martie.

„Între România şi Statele Unite, relaţia bilaterală este mai caldă, mai armonioasă şi predictibilă. România este un partener stabil al administraţiei americane, motiv pentru care, la acest moment, în contextul vizitei lui Joe Biden în Europa, nu se impune o vizită la Bucureşti. Sunt convinsă că s-au discutat aspecte şi din relaţia bilaterală a României cu SUA, în cadrul vizitei Kamalei Harris”, a spus Nadia Crişan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: