Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război. Cum a reacționat Kremlinul

Joe Biden cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război. Cum a reacționat Kremlinul

Joe Biden cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război

Joe Biden cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război.Președintele american Joe Biden a vorbit luni, despre atrocitățile pe care soldații ruși continuă să le facă în Ucraina. De asemenea,liderul SUA l-a numit „criminal de război” pe omologul său rus Vladimir Putin.

Joe Biden cere ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război. Cum a reacționat Kremlinul

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a condamnat luni, atacurile sângeroase din orășelul ucrainean Bucha, situat la periferia Kievului. Liderul SUA a declarat că Vladimir Putin este „brutal” şi „criminal de război”. “Poate vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat la Bucea. Acest lucru îl justifică: este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile pentru ca acesta să fie un proces real – să avem un proces pentru crimă de război. Acest tip este brutal și ceea ce se întâmplă la Bucea este scandalos și toată lumea a văzut acest lucru”, a declarat Biden. Întrebat dacă faptele comise la Bucea justifică calificarea situației drept genocid, Biden a spus: “Nu. Cred că este o crimă de război”, potrivit CNN.

Un oficial american a declarat că aproximativ două treimi din trupele rusești pozitionate în mod oficial în jurul Kievului sunt acum mutate în nord, în Belarus. SUA consideră că trupele sunt reechipate, realimentate și întărite cu efective suplimentare înainte de a fi trimise înapoi în Ucraina pentru a continua lupta. Volodimir Zelenski a vorbit astăzi în Parlamentul României, cerându-le parlamentarilor români să intensifice presiunea sancțiunilor asupra Rusiei, despre care a avertizat că reprezintă o amenințare pentru toată Europa de Est și pentru regiunea Mării Negre. “Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. Soarta Europei de Est și a regiunii Mării Negre se decide în Ucraina chiar acum”, a transmis Zelenski.

Cum a reacționat Kremlinul

Ca răspuns la comentariile anterioare ale președintelui american Joe Biden, care l-a acuzat pe Vladimir Putin de creme de război, în contextul criticilor legate de uciderea civililor la Bucea, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că că „unii din Occident” au probleme de conștiință. Refuzul Occidentului de a discuta cu Rusia nu va duce la nimic bun, a declarat Lavrov, adăugând că Rusia este deschisă la o conversație onestă cu țările occidentale.

Președinția Rusiei a respins acuzațiile privind atrocitățile comise în orașul Bucha. A anunțat propria investigație în acest caz, pe care îl consideră un nou edort de discreditare a armatei ruse.  „Respingem categoric toate acuzaţiile„, a declarat luni Dmitri Peskov. Ministerul de interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orășelul Bucha. Cadavrele a peste 400 de oameni au fost descoperite după retrageea trupelor ruse din această zonă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: