Redactia.ro
Home » Știri » Joe Biden continuă să trimită echipament militar ucrainenilor. Ce plan are liderul de la Casa Albă

Joe Biden continuă să trimită echipament militar ucrainenilor. Ce plan are liderul de la Casa Albă

Joe Biden continuă să trimită echipament militar ucrainenilor.

Joe Biden continuă să trimită echipament militar ucrainenilor. Președintele SUA a semnat vineri un nou pachet de asistentă militară pentru Ucraina, în valoarea de 150 de milioane de dolari. Mai mulți oficiali americani au dezvăluit ce plan are liderul de la Casa Albă.

Joe Biden continuă să trimită echipament militar ucrainenilor. Ce plan are liderul de la Casa Albă

Președintele american Joe Biden a semnat un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina, în valoare de cel puțin 100 de milioane de dolari, potrivit Reuters. Statele Unite ale Americii au transportat în Ucraina armament în valoare de 3,4 miliarde de dolari de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. De atunci, SUA s-a oferit și multe statele europene s-a oferit să ajute Ucraina. SUA a trimis Ucrainei inclusiv obuziere, sisteme antiaeriene, rachete antitanc Javelin, munișie și drone „Ghost”.

De asemenea, oficialii au declarat că cel mai recent pachet trimis de SUA către Ucraina va include cel mai probabul mai multe muniții. Pentagonul a anunțat că a trimis deja aproximativ 184.000 de cartușe de artilerie. Noul plan de sprijin militar al SUA este finanțat din restul de 250 de milioane de dolari pe care președintele Joe Biden îi poate folosi pentru a furniza asistență fără aprobarea Congresului ca răspuns la o situație de urgență. În urmă cu o lună, Biden a propus un pachet de asistență de 33 miliarde de doalri pentru Ucraina. Statele Unite ale Americii au antrenat unele forțe ucrainene cu privire la modul de utilizare a sistemelor militare, în afara Ucrainei.

Duminică, liderii G7, vor organiza un apel video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu o zi înainte ca Rusia să sărbătorească Ziua Victoriei. Încă de la debutul invaziei din Ucraina și până în prezent, SUA, UE, dar și Grupul G7 au aplicat sancțiuni financiare și comericale grave împotriva Rusiei. Din țările implicate în grupul națiunilor puternic dezvoltate fac parte SUA, Canada, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia și Japonia.

Jill Biden a ajuns în România

Soția președintelui american, Jill Biden, a ajuns în România, în contextul crizei din Ucraina. Prima Doamnă a Americii a ajuns vineri la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii SUA și a NATO. Jill Biden a scris, vineri seara, pe Twitter, că a ajuns în România. Ulterior, aceasta a postat un videoclip în care poate fi văzută când le servește mâncare militarilor americani, la cantină.

Prima Doamnă a SUA, a sosit vineri în România, în cea de-a doua vizită oficială în țara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când a venit în România împreună cu soțul ei, Joe Biden, pe vremea când acesta era vicepreședinte al Statelor Unite. Prima Doamnă i-a vizitat pe soldații americani de la Baza Kogălniceanu din Constanța, iar sâmbătă se va întâlni cu soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, dar și cu voluntarii și profesorii care au grijă de refugiații ucraineni.

Ulterior, Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Jill Biden va merge la Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiați, cu lucrători umanitari și slovaci locali care ajută refugiații ucraineni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: