Redactia.ro
Home » Știri » Jucătorii naționalei, vizibil dezamăgiți de finalul meciului. Ce spune Gică Hagi despre evoluția echipei naționale

Jucătorii naționalei, vizibil dezamăgiți de finalul meciului. Ce spune Gică Hagi despre evoluția echipei naționale

Echipa națională a României. Sursă foto: Facebook

Echipa națională a României și-a încheiat parcursul la EURO 2024, oprindu-se în optimile de finală după o înfrângere categorică în fața Olandei, cu scorul de 0-3, într-o partidă disputată marți, la München. Deși rezultatul a fost unul dureros, performanța „tricolorilor” de a ajunge până în această fază a competiției a adus bucurie și mândrie suporterilor.

Ce spune Gică Hagi despre evoluția echipei naționale

Gică Hagi, una dintre legendele fotbalului românesc, s-a arătat mulțumit de parcursul echipei naționale la acest turneu final. „Să-i felicităm pentru parcurs, au intrat în istorie! E clar că, atunci când ieși din grupe, întâlnești adversari foarte buni. Olanda a controlat ritmul și intensitatea jocului, noi am făcut cât am putut. Să ne uităm înainte! Câteodată, atâta poți sau atâta ești și trebuie să te gândești ce trebuie să faci, să devii mai bun. Am făcut cunoscută România, de aici începe un proces de creștere. Să avem multă încredere, mult curaj, mai multă personalitate. Se poate! Mândru de echipa României. De toți!”, a declarat Hagi.

Dezamăgirea fotbaliștilor români

Deși Hagi a avut o viziune optimistă, jucătorii naționalei au fost vizibil dezamăgiți de deznodământul meciului. Andrei Burcă, fundașul echipei, a exprimat sentimentele echipei după înfrângere:

 „E o seară tristă pentru noi, le mulțumim fanilor, pentru că au fost senzaționali, pe durata întregului turneu. Ne bucurăm că am ieșit din grupe, să trecem mai departe, cred că am început bine, în primele 15-20 de minute, dar primul gol al lor ne-a destabilizat. Am tot încercat, sunt jucători de mare calitate, apoi au venit și celelalte goluri, care au închis meciul. Într-adevăr, acesta este nivelul, dar acest turneu trebuie să fie un început, să învățăm de la el”.

Denis Drăguș a fost, la rândul său, vizibil afectat în momentul declarațiilor: „E clar că ne doare, ne-am dorit să mergem cât mai departe, să ne bucurăm cât mai mult de acești români minunați, care ne-au susținut mereu. Din păcate, ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul și ne bucurăm că am reușit să facem lumea fericită. Ne pare rău că n-am putut mai mult. Am dat totul pe teren, sperăm că poate fi un exemplu pentru cei mai tineri”. 

România a încheiat pe primul loc grupa sa de la EURO 2024, într-o situație inedită în care toate echipele din grupă – România, Belgia, Slovacia și Ucraina – au avut același număr de puncte, patru. Ierarhia finală a fost stabilită pe baza criteriilor de departajare, „tricolorii” reușind să se impună printr-o combinație favorabilă de rezultate și golaveraj.

EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, între 14 iunie și 14 iulie, și a fost un eveniment plin de surprize și momente memorabile pentru echipa națională a României. Parcursul lor până în optimile de finală a fost marcat de meciuri intense și de sprijinul necondiționat al suporterilor români, care au făcut ca prezența lor să fie simțită pe toate stadioanele.

Sprijinul suporterilor a fost un factor crucial în parcursul echipei la EURO 2024

Atmosfera creată de fanii români pe stadioanele din Germania a fost un stimulent pentru jucători, care au simțit constant susținerea și încurajările venite de acasă și din tribune. Această legătură puternică dintre echipă și suporteri este un element esențial pentru viitoarele succese ale naționalei.

Deși EURO 2024 s-a încheiat pentru România, echipa și suporterii săi pot privi cu optimism spre viitor. Experiența acumulată la acest turneu va fi fundamentul pe care se va construi o echipă și mai puternică, capabilă să obțină rezultate remarcabile în competițiile viitoare. Spiritul de luptă, determinarea și dorința de a progresa vor rămâne constante în evoluția fotbalului românesc.

În concluzie, parcursul României la EURO 2024 a fost unul remarcabil, plin de lecții valoroase și momente de mândrie națională. Deși eliminarea în optimile de finală a adus dezamăgire, echipa a demonstrat că are potențial și că poate concura la cel mai înalt nivel. Privind înainte, cu încredere și determinare, „tricolorii” sunt pregătiți să continue să facă istorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: