Redactia.ro
Home » Știri » Judecătorii din dosarul Hidroelectrica nu știu unde să o citeze pe Elena Udrea. Sofia decide mâine dacă o trimite în România

Judecătorii din dosarul Hidroelectrica nu știu unde să o citeze pe Elena Udrea. Sofia decide mâine dacă o trimite în România

elena udrea

Astăzi, 9 mai, Curtea de Apel București a emis un ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea. Asta, pentru ca fosta șefă a Ministerului Turismului să poată fi audiată prin videoconferință. Indiferent de locul de detenție în care se află în Bulgaria.

Judecătorul fondului din Dosarul Hidroelectrica a emis, luni, un ordin european de anchetă. Asta, deoarece Elena Udrea a fugit înainte de a fi audiată în calitate de inculpat în legătură cu banii pe care Bogdan Buzăianu susține că i-ar fi dat prin intermediul lui Radu Budeanu.

Judecătorii din dosarul Hidroelectrica nu știu unde să o citeze pe Elena Udrea

Instanța nu a obținut informații oficiale cu privire la locul de detenție al Elenei Udrea în Bulgaria. Acest fapt duce la o lipsă de procedură în procesul pe fond, deoarece judecătorul nu știe unde să o citeze. Din acest motiv, ordinul european de anchetă emis acoperă posibilitatea de a fi audiată legal indiferent de locul în care se va dovedi că se află.

Pe de altă parte, în acest dosar judecat de Curtea de Apel București, Elena Udrea este reprezentată de avocatul Veronel Rădulescu. Prezența ei nu este una obligatorie. Avocatul Elenei Udrea a cerut instanței de judecată un termen mai lung în dosarul Hidroelectrica. Asta, până se va lămuri dacă Elena Udrea rămâne o perioadă mai lungă de timp în Bulgaria sau va fi repatriată.

Zi decisivă pentru Elena Udrea

Marți, 10 mai, Curtea de Apel din Sofia va decide dacă admite sau nu contestaţia pe care Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare.

Dacă magistraţii din Sofia îi vor respinge contestația, Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor. Acolo va executa pedeapsa de 6 ani de închisoare rămasă definitivă în dosarul Gala Bute.

Pe 7 aprilie anul acesta, în ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiție (ÎCCJ) a pronunţat decizia, Elena Udrea a plecat dis-de-dimineaţă în Bulgaria. În cele din urmă s-a oprit în Sofia, aşteptând să afle verdictul final. Când a auzit că va merge la închisoare, a pornit în viteză spre Grecia. A fost prinsă la vama Kulata, iar de atunci se află în arest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: