Redactia.ro
Home » Știri » Judecătorii i-au respins cererea lui Vlad Pascu. Șoferul drogat voia arestul la domiciliu după accidentul mortal pe care l-a provocat vara trecută

Judecătorii i-au respins cererea lui Vlad Pascu. Șoferul drogat voia arestul la domiciliu după accidentul mortal pe care l-a provocat vara trecută

Judecătoria Mangalia a respins, marți, cererea lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Cererea a fost considerată neîntemeiată, iar decizia poate fi atacată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Ce a decis Instanța

Vlad Pascu, inculpat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului, a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătoria Mangalia a respins această cerere, considerând-o neîntemeiată.

„Judecătoria Mangalia (…) respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului (…).

Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestație pentru inculpat și pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei”, se arată în soluția pe scurt a judecătorilor, conform Agerpres.

Detaliile cazului și acuzațiile aduse

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia l-au trimis în judecată pe Vlad Pascu în octombrie 2023, acuzându-l de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Conform procurorilor, în dimineața zilei de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive și, la intrarea în localitatea 2 Mai, a lovit un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, au decedat O.A.S. (21 ani) și D.R.M. (20 ani), iar alte trei persoane, B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) și I.C.I. (20 ani), au suferit vătămări corporale.

După producerea accidentului, Pascu a părăsit locul faptei și a fost găsit ulterior de polițiști în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că acesta se afla sub influența mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Reacțiile și implicațiile juridice

Decizia Judecătoriei Mangalia de a respinge cererea lui Vlad Pascu reflectă gravitatea faptelor comise și pericolul public pe care îl reprezintă inculpatul. Refuzul instanței de a înlocui arestul preventiv cu arestul la domiciliu subliniază necesitatea menținerii unui control strict asupra persoanelor acuzate de infracțiuni grave, în special atunci când există riscul ca acestea să reprezinte o amenințare pentru siguranța publică.

Ce s-a întâmplat, de fapt

După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit de la locul faptei, fapt ce a complicat și mai mult situația sa juridică. Polițiștii l-au găsit în Vama Veche, iar testele efectuate au confirmat prezența substanțelor psihoactive în organismul său. Acest aspect agravează acuzațiile, demonstrând nu doar neglijență, ci și un comportament deliberat iresponsabil și periculos.

Cazul lui Vlad Pascu atrage atenția asupra problemelor legate de consumul de droguri și conducerea sub influența substanțelor interzise, o problemă din ce în ce mai gravă în societatea românească. Acțiunile lui Pascu și urmările tragice ale acestora evidențiază necesitatea unor măsuri mai stricte de prevenire și control al consumului de droguri, precum și a unor campanii de educare a publicului privind riscurile asociate acestui comportament.

Poate să conteste decizia

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare. Acest drept la contestație este garantat atât inculpatului, cât și procurorilor, asigurând astfel un proces juridic corect și echitabil. În funcție de rezultatul contestației, măsura arestului preventiv poate fi reexaminată, dar, având în vedere gravitatea faptelor, este puțin probabil ca instanțele superioare să adopte o decizie diferită fără dovezi suplimentare convingătoare.

Tragedia din 2 Mai a lăsat urme adânci nu doar asupra comunității, ci mai ales asupra familiilor victimelor. Pierderea unor tineri în circumstanțe atât de tragice și evitabile aduce o durere imensă și un sentiment de nedreptate care nu poate fi ușor alinat. Deciziile juridice și pedeapsa impusă inculpatului sunt esențiale nu doar pentru a servi drept exemplu, ci și pentru a oferi un minim sentiment de justiție pentru cei îndurerați.

Măsuri preventive și educative

Cazul subliniază necesitatea unor măsuri preventive și educative mai riguroase în ceea ce privește consumul de droguri și siguranța rutieră. Campaniile de conștientizare și educare trebuie intensificate, iar autoritățile trebuie să colaboreze mai strâns cu comunitățile locale pentru a identifica și aborda comportamentele riscante înainte ca acestea să ducă la tragedii.

Decizia Judecătoriei Mangalia de a respinge cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu este un pas important în asigurarea unei justiții corespunzătoare pentru victimele accidentului din 2 Mai și familiile acestora. Cazul servește drept avertisment asupra pericolelor consumului de droguri și a conducerii sub influența acestora, subliniind necesitatea unei abordări mai stricte și mai educative pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Comunitatea și autoritățile trebuie să colaboreze pentru a crea un mediu mai sigur și mai responsabil, unde astfel de evenimente tragice să devină din ce în ce mai rare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: